marți, octombrie 4, 2022

Procurorul Dan ILARIE iese la PENSIE de la 1 iulie

 

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.07.2020, a domnului DAN ILARIE-ADINEL, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, delegat în funcţia de procuror şef Secţie urmărire penală la această unitate de parchet.” – se arată pe site-ul C.S.M. într-un comunicat datat 16 iunie, 2020. Magistratul a fost delegat în această funcție din 1 septembrie 2019, când i-a succedat procurorului Aurelian Mânzu.

***

Dan Ilarie este arădean prin adopție, născut în Județul Sibiu, crescut în județul Mureș (absolvent al Colegiului National „Alexandru Papiu Ilarian”, Promoţia 1988, Târgu Mureș) și educat în Cluj (absolvent al Universității Babeș-Bolyai, Promoţia 1994,  Științe juridice).

În 1997 i-a apărut prima carte de specialitate la editura arădeană „Mirador”, postfațată de respectatul profesor și specialist în procedură penală Gheorghiță Mateuț, care anticipa înființarea DIICOT (ce avea să se producă peste 7 ani), iar ulterior a mai publicat volume și articole de specialitate – fapt care l-a ajutat să elaboreze materiale de urmărire penală impecabile din punct de vedere procedural.

Timp de două mandate și o delegare, vreme de 11 ani (2004-2015), a activat ca șef în cadrul Biroului Teritorial Arad din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, căruia i-a fost pionier de la înființare. A reuşit în decursul carierei sale la DIICOT Arad destructurarea mai multor grupări infracţionale și a lăsat în urmă lucrări de notorietate (nu exagerăm deloc!) internațională – precum cea din ianuarie, 2009, când a reușit reținerea, arestarea și ulterior condamnarea la pedepse grele a „Clanului Rohozneanu” și a lăsat în urmă un RECHIZITORIU MEMORABIL – care ar merita cuprins într-o carte… de această dată de larg interes pentru „simpla populație”, în rândul căreia, iată, intră începând cu 1 iulie.

În 2016, a fost numit prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş iar în aprilie, 2017, a fost transferat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, „după o activitate pozitiv  apreciată deopotrivă de conducerea Justiției Române și de populație” – conform aprecierilor altor colegi din presă.

În imaginea preluată de pe AGERPRES – procurorul Dan Adinel Ilarie (stg.), seful DIICOT Arad și Ioan Dascalu (dr.), seful IPJ Arad: 9 iunie, 2006

 

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. Formidabil ce trece timpul !!
    Procurorul DAN ILARIE era unul „cu mintea la purtător”.
    Delicat, fără excese, el conta pe inteligență nu pe bâtă.
    Sunt sigur că și în viitor va găsi o preocupare intelectuală.
    Pensie lungă dom* procuror!

Comentariile sunt închise.