luni, februarie 6, 2023

Procurorul DIICOT Bogdan Diaconescu a fost ACHITAT de Înalta Curte de Casație și Justiție după un an și jumătate de procese în care a fost judecat pentru o ABATERE DISCIPLINARĂ… la rigoare caraghioasă

 

Procurorul Bogdan Diaconescu de la DIICOT Arad s-a aflat de mai bine de un an și jumătate în litigiu oficial cu Consiliul Superior al Magistraturii, după ce colegii săi de la Secţia pentru procurori în materie disciplinară l-au trimis în judecată într-un dosar  pentru „abatere disciplinară” într-un dosar înregistrat la sfârșitul lui octombrie, 2016.

În fapt, „simplul cetățean” Bogdan Diaconescu s-a certat cu un vecin de casă din comuna Vladimirescu, „simplu cetățean” și el. Acesta l-a reclamat pe funcționarul public la Consiliul Superior al Magistraturii, iar urmare a judecării dosarului, în prima instanță vecinul a primit câștig de cauză, prin  Hotărârea nr.5P din 26 aprilie 2017.
Împotriva acestei hotărâri – care, practic, putea să-i distrugă cariera -, Bogdan Diaconescu a înaintat recurs prin avocatul său (Bogdan Ionescu, de la Baroul Arad), iar luni, 26 martie, 2018, prin soluție definitivă și irevocabilă a fost  achitat.

Soluția – așa cum apare ea pe Portalul ICCJ:

26.03.2018          10:00

Complet de judecată: Completul Civil 2 – NCPC

Numărul documentului de soluționare: 53/2018

Data documentului de soluționare: 26.03.2018

Tipul documentului de soluționare: Hotarâre

Soluție: Admitere recurs – Admitere recurs

Detalii soluţie: Minuta deciziei civile nr.53. Admite recursul declarat de pârâtul Diaconescu Bogdan Alexandru, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad, împotriva Hotărârii nr.5P din 26 aprilie 2017 şi a tuturor încheierilor premergătoare pronunţate de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.12/P/2016. Casează hotărârile atacate şi, rejudecând, respinge acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtului Diaconescu Bogdan Alexandru, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism -Biroul Teritorial Arad, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 26 martie 2018.

„Este o victorie nu atât a mea, cât a adevărului și dreptății în această cauză. Am fost târât degeaba în noroi, am suferit grave prejudicii de imagine iar familia mea a fost obligată să suporte o luptă pornită de la o reclamație nefondată. Mă bucur că s-a încheiat acest caz și că dreptatea a învins” – a declarat pentru criticarad.ro procurorul Bogdan Diaconescu.

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.