duminică, noiembrie 27, 2022

Proiectele depuse în prima rundă a PNRR au fost aprobate

Proiectele depuse în runda întâi a PNRR au fost aprobate. Prin acest program urmează a se reabilita două şcoli din municipiu ( Colegiul Național „Vasile Goldiş” şi Școala Gimnazială „Caius Iacob”) și peste 1000 de apartamente; se vor achiziționa  încă 6 tramvaie, se vor realiza 45 stații de încărcare electrice, parcări inteligente și înființarea a 4 centre de colectare a deşeurilor prin aport voluntar.

[COMUNICAT DE PRESĂ]
Călin Bibarț: „Au fost aprobate primele proiecte ale Aradului pe PNRR!”

Administrația Bibarț bifează încă o reuşită: aprobarea proiectelor depuse prin PNRR (Programul Național de Redresare şi Reziliență) pe componenta 5, denumită „Valul Renovării” şi componenta 10, „Fondul Local”.

Valoarea totală a proiectelor se ridică la peste 37 mil. euro, fonduri care sprijină considerabil dezvoltarea Aradului.

Este vorba despre proiectele depuse în runda întâi şi anume:
  • reabilitarea a două şcoli, Colegiul Național „Vasile Goldiş” şi Școala Gimnazială „Caius Iacob”
  • reabilitarea termică a peste 1000 de apartamente din municipiu
  • achiziționarea a încă 6 tramvaie cu dublă articulație de capacitate mare şi realizarea a 45 stații de încărcare electrice
  • transformarea digitală a parcărilor din municipiu (parcări inteligente)
  • înființarea a 4 centre de colectare a deşeurilor prin aport voluntar
Călin Bibarț:

„Aradul a depus o serie de proiecte importante pentru comunitate, pentru arădeni şi mă bucur că am reuşit să le câştigăm. Aceasta este doar prima rundă de cereri depuse, am depus deja proiecte noi pentru runda a doua de PNRR. Le mulțumesc specialiștilor din aparatul tehnic al Primăriei pentru efortul depus și asigur arădenii că vom continua să dezvoltăm Aradul pe bani europeni.”

Biroul de presă al Primăriei Arad

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news