luni, martie 27, 2023

Protestul TRANSPORTATORILOR a blocat Drumul European 7, profitând de vizibilitatea suplimentară a Târgului AGROMALIM de la EXPO Arad [FOTO / VIDEO]

 

ASOCIAȚIA PATRONALĂ A TRANSPORTATORILOR „EUROPA 2002” (APTE)  protestează astăzi, între orele 12.00 și 15.00, împotriva a ceea ce ei consideră a reprezenta un șir de abuzuri comise de ANAF, ale căror victime le cad ei și familiile lor. Faptul că între aceste marje temporare se desfășoară Târgul AGROMALIM conferă protestului un plus de vizibilitate.
Astfel, vineri, 3 septembrie, între orele 12:00 şi 15:00, camioanele circulă / au circulat cu o viteză medie de 5 km/h.

„De teama represaliilor guvernanților, manifestarea nu este asumată de nicio asociaţie patronală care îi reprezintă pe transportatorii de marfă.” – conform site-ului TIR magazin. „După unele surse, aproximativ 300 de camioane sunt aşteptate să participe la protest. Având în vedere magnitudinea protestelor anterioare de la Arad, acest număr este vizibil umflat.”

Camioanele au intrat în Arad prin trei puncte diferite: cel din Grădişte, cel de la intersecţia dintre Calea 6 Vânători şi centură, și cel corespunzând nodului rutier de la urcarea pe autostradă aflat la ieşirea din Arad spre Nădlac.

Multe camioane sunt din judeţul Timiş.

„Impozitarea diurnei este un abuz grav al ANAF. Ca să vedeţi despre ce sume este vorba, diurna medie lunară a unui şofer de camion este de 2.400 de euro. Pe an, diurna totalizează 28.800 de euro. O firmă care are, să zicem, zece angajaţi achită diurne anuale în valoare totală de 288.000 de euro. ANAF vrea să impoziteze toate diurnele din ultimii cinci ani de zile. În cinci ani de zile, firma care are zece angajaţi a plătit, cu titlu de diurnă, 1.440.000 de euro. Statul, prin ANAF, vrea să oblige firma să achite taxe şi impozite care totalizează 47,25 la sută din această sumă, adică peste 680.000 de euro. De unde să scoată o firmă cu zece angajaţi această sumă pe care să o plătească statului?”, a declarat, sub protecția anonimatului, unul dintre organizatorii protestului pentru site-ul citat.

Galerie foto- mai jos

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news