duminică, februarie 5, 2023

Reabilitarea lui DOLI. Uimitorul traseu al unei LEGENDE INTERLOPE ARĂDENE de la bătăuș de gardieni ai statului în antrenor de gardieni bătăuși ai statului

 

Nu găsești poze pe net cu Doli.. cine fras` are sânge-n aparat să pună pe net o poză cu Doli?! – de aceea poți doar să ți-l imaginezi… să colezi amintiri din copilăria altora, referințe și folclor. Doli e singurul om care a bătut Google… și de pe Google a dispărut orice poză cu Doli.
Milicici Dolinar (puțini dintre fanii săi îi cunosc numele întreg… îi zic, în șoaptă, la urechea cuiva de încredere, „Sârbu”… și atât) este o legendă urbană în desfășurare… probabil singurul interlop din Arad „rămas în picioare” și pe care n-are nimeni curajul să-l scoată la interval. Orice articol despre Doli are fie zero comentarii, fie mesaje de „respect”  (citește „frică”) de la admiratori… maxim  o dedicație cu muzică sârbească își permit „preopinenții”.
Doli este un fel de Chuck Norris de Arad… dar invizibil… pentru că nu vrei să-l vezi pe Doli!
În pofida faptului că e un „bau-bau” pentru absolut oricine are de-a face cu lumea interlopă (iar în Aradul ăsta, ORICINE are de-a face cu lumea interlopă), însă, pe popor în general și pe aproape orice individ în particular, ne interesează „ce mai face Doli”… dar să nu afle Doli… iar cum  presa oferă „starea de anonimat” a cititorilor săi… să fim noi cei care vă spunem ce mai face Doli… că mai bine decât să aflați din cine știe ce șanț.

Am făcut o mică și scurtă istorie a activității post-arestare a mult temutului și respectatului Doli,

iar ceea ce nu se poate documenta cu link și probe foto, se va tăcea în această poveste – inclusiv din rațiuni subiective, iar cititorii noștri care știu despre ce e vorba în chestiunea intitulată „rațiuni subiective” (mulți spre aproape toți), înțeleg nuanța.
Pentru restul, e și așa prea mult… Citit „abrupt” sau printre rânduri… oricum ai lua-o… traseul lui Doli e uimitor.

Au trecut 11 ani de când Milicici Dolinar era pe prima pagină…

Era pe 8 noiembrie, 2006, când procurorii din cadrul Biroului Teritorial Arad al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au anunțat că au primit informații de la polițiștii de frontieră privitoare la faptul că mai multi capi ai lumii interlope locale intenționează să părăsească țara. Gestul acestora survenea după recentele arestări făcute în rândul grupului infracțional constituit de omul de afaceri Emil Siegmeth, arestat pentru mai multe fapte de corupție în 8 iunie, același an.

Să dăm copy&paste breaking news-ului de la data respectivă:

Un politist a fost retinut, miercuri, de procurori, fiind acuzat ca facea parte dintr-un grup infractional care lucra pentru patronul aradean. Agentul Nicolae Sas (47 ani), a fost retinut impreuna cu alte trei persoane, iar miercuri instanta a eliberat pe numele lor mandate de arestare preventiva pe 29 zile.
Anchetatorii sustin ca angajatul IPJ ar fi participat la unele infractiuni in anul 1998, folosind intimidarea si violenta pentru a lua bani de la anumite persoane care i-ar fi fost datoare lui Siegmeth.
Politistul si ceilalti trei complici ai acestuia, Milicici Dolimar, zis „Dolly”, Flavius Costea si Mihai Fluture, zis „Michele”, sunt acuzati de lipsire de libertate, constituire de grup in vederea comiterii de infractiuni de crima organizata, violare de domiciliu, santaj si talharie.
Procurorii DIICOT au mentionat ca actiunile grupului erau de o duritate extrema. Potrivit procurorului Codrin Miron, pana acum au fost descoperite opt victime supuse agresiunilor acestora, dar se crede ca numarul lor este mult mai mare. Magistratul a mai afirmat ca persoanele respective au incasat batai crunte, au fost amenintate cu arme de foc si au indurat torturi fizice si prin umilinta.
Politistul si ceilalti trei ar fi lucrat ca recuperatori pentru Emil Siegmeth, care isi santaja, astfel, partenerii de afaceri. „Grupul de firme detinut de omul de afaceri era un paravan pentru activitati de crima organizata, iar cei arestati fac parte din aripa dura a grupului”, a declarat seful IPJ, subcomisarul Ioan Dascalu.
Emil Siegmeth a fost arestat, anul acesta, in 8 iunie, pentru presupuse infractiuni economice cu prejudicii estimate la 46 de miliarde lei vechi. El este acuzat de constituirea unui grup infractional prin care ar fi comis mai multe infractiuni economice grave.
Anchetatorii au mai precizat ca principalele acuzatii in acest caz se refera la unele „inginerii financiare” prin care Siegmeth a reusit sa prejudicieze bugetul statului, institutii publice si firme private, incepand cu 1998.
El este acuzat ca, prin intermediul mai multor firme pe care le detine, a importat 49 de masini de mare tonaj sau utilaje pentru care nu a platit taxe vamale, accize si TVA.
Impreuna cu unii subalterni din firmele sale, dar si cu unele persoane suspectate ca ar face parte din lumea interlopa locala, omul de afaceri ar fi facut parte si dintr-un al doilea grup infractional, comitand infractiunile de bancruta frauduloasa, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, precum si spalare de bani.
In luna iunie, alaturi de Siegmeth au fost arestati si doi angajati ai acestuia, acuzati tot de infractiuni economice.
Procurorul DIICOT, Miron Codrin, a spus ca in acelasi dosar doua persoane sunt cercetate in stare de libertate, iar alte doua se sustrag urmaririi penale, fiind date in urmarire generala.

Milicici Dolinar şi Flavius Costea au fost eliberaţi prima oară din penitenciar 9 noiembrie, 2009,

așadar la fix trei ani după ce au intrat. Michele a ieșit după un an. Între timp, dintre cele opt victime supuse agresiunilor acestora, dar se crede ca numarul lor este mult mai mare” a mai rămas una: Pele Ardelean (un bișnițar mărunt… care aproape că și-o merita). Dintre „mulți capi ai lumii interlope locale care intenționează să părăsească țara” n-a mai rămas niciunul… toți sunt acasă, bine-mersi, sau au emigrat de bună voie… că așa au avut ei chef – nu că i-a mai căutat Miron Codrin. În pușcărie, Doli și Flavius au fost ZEI. Gardienii îi regretă… „Habar n-aveți ce liniște era în penitenciar când era Doli…  Unul nu mișca în front!” – ne-au povestit oameni de pe-acolo… care chiar știu despre ce vorbesc. Aveau un televizor în cameră mai mare decât al comandantului… pentru că aveau și putere mai mare pe secția de maximă siguranță decât a comandantului. „Doli are caracter!” – este cam tot ceea ce poți să scoți de la oameni prin mințile, ficații sau picioarele cărora a trecut Doli.
După un an petrecut în libertate, Doli și Flavius au fost reîncarcerați, pentru încă un an

…ceva rest de pedeapsă… recalculare… și-o fi dat seama calculatorul de la ANP că, totuși, pentru lipsire de libertate, constituire de grup in vederea comiterii de infractiuni de crima organizata, violare de domiciliu, santaj si talharie e cam puțin trei ani.
În fine… a făcut 4, iar cum de la eliberare și până acum au trecut mai mult de 5 ani, conform legii, omul, fie el intelop, zeu sau un păcătos oarecare, Doli și-a cerut reabilitarea.
În baza Art. 166, N.C.P., Reabilitarea judecătorească (1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene:
a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani;
b) 5 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani – iar Doli se încadrează la b).

AI AICI PARTEA STRICT JURIDICĂ A REABILITĂRII LUI DOLI

Pe 27.06.2017, DOLI și-a înaintat cererea de reabilitare, iar instanțele au decis după cum urmează:

25.09.2017 Ora estimata: 09:00 Complet: PP4C-2017 Tip solutie: admite cererea

Solutia pe scurt: În baza art. 168 Cod penal rap. la art. 529 Cod procedură penală admite cererea formulată de petentul-condamnat Milicici Dolinar şi pe cale de consecinţă: Dispune reabilitarea judecătorească de sub efecte condamnării pedepsei rezultante de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 217 din 22.07.2008 a Tribunalului Arad, pronunţată în dosarul nr. 9119/108/2008; modificată prin decizia penală nr. 92/A/21.08.2009 a Curţii de Apel Timişoara şi respectiv definitivă prin decizia penală nr. 1772/05.05.2010 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În baza art. 9 din Legea nr. 290/2004 şi art. 537 Cod procedură penală dispune efectuarea cuvenitelor menţiuni în fişa de cazier judiciar a petentului precum şi pe hotărârea de condamnare pentru care s-a dispus reabilitarea judecătorească. În baza art. 275 alin. 3 din Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa nepublică din 25 septembrie 2017. (Document: Hotarâre  386/2017  25.09.2017).

27.10.2017 Ora estimata: 12:00 Complet: PP4C-2017 Tip solutie: Încheiere

Solutia pe scurt: În temeiul art. 279 raportat la art. 278 alin. 1 Cod procedură penală înlătură omisiunea vădită din dispozitivul sentinţei penală nr. 386 din 25 septembrie 2017, pronunţată în dosar nr. 4074/108/2017. Se restituie părţii civile Pele Ardelean, suma de 2100 euro, reprezentând despăgubiri civile, consemnată de petentul-condamnat Milicici Dolinar, la CEC Bank Unitatea Arad II. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Fără cale de atac. Dată în şedinţa nepublică din 27 octombrie 2017. (Document: Hotărâre – completare dispozitiv    27.10.2017)

Adevăru-i că ce judecător avea tupeul să-i refuze lui Doli reabilitarea?…

Pe scurt și pe limba normală din Vlaicu (nu că ar avea nevoie în Vlaicu de patalamaua asta), Doli e reabilitat juridic de vineri începând.
De ce avea nevoie Doli de reabilitarea asta e foarte interesant… și zi tu că nu sublimează traseul unui haiduc bătăuș sârb bătăuș într-un cartier dintr-un oraș aproape anonim dintr-o țară necăjită din Estul Europei în antrenor de bătăuși profesioniști care evoluează la L.A.! Ce scenariu defilm de succes ar ieși de aici…
Și nici pe departe povestea cu Doli nu e terminată… aproape că de-acuma începe.

De doi ani, Doli și-a făcut o firmă cu acte-n regulă, găsibilă și pe net – IBSSA BODYGUARD TRAINING CENTER SRL – și este președintele unei asociații internaționale de antrenat bodyguarzi

IBSSA vine de la „International Bodyguard and Security Services Association”. Asociația Internațională de Pază și Servicii de Securitate și este o asociație privată oficială internațională de securitate a forței de muncă și a resurselor tehnice, care se adresează companiilor tehnologice și membrilor individuali ai profesiei de securitate. IBSSA este o asociație internațională nonprofit implicată în organizarea, coordonarea, acordarea de asistență, ajutor tehnic și dezvoltare membrilor săi din întreaga lume în domeniul securității în toate formele sale. Asociația a fost înregistrată în Franța în 1994 și în SUA în 2000. IBSSA este reprezentată astăzi în peste 110 de țări, iar prin intermediul membrilor asociației reprezintă sute de mii de experți în securitate, companii de securitate sau organizații diferite – conform autoprezentării. Președinții acestei asociații pe România sunt Mr. Dolinar MILICIC și Mr. Bogdan VUKOSAVLJEVIC – conform organigramei asociației disponibilă public, pe site-ul IBSSA.

Genul ăsta de băieți… cu care nu vrei să ai de-a face…

Aici poți să vezi cam cu ce se ocupă oamenii ăștia... cam cu ce se ocupa Doli până acum 11 ani la negru, cum ar veni… iar ăsta e Next Level – și tot respectul pentru acest nivel… ca bagabont de Vlaicu te simți exact ca și cei de la Moise Nicoară când le-a luat o colegă Nobelul… dar pe partea cu bătaia. Trecând peste faza cu reabilitarea, transformarea lui Doli din bătăuș de gardieni ai statului în antrenor de gardieni bătăuși ai statului, la 11 ani de arestare, e o fabulă cu bătaie lungă… cel puțin aici așa… pe meleagurile astea care au dat lumii mai mulți interlopi decât un cartier din Mexic.

Ultimele Știri

Related news

3 COMENTARII

 1. Rasfoind paginile site-ului m-am oprit asupra acestui articol care m-a dus cu gandul la Joris-Karl Huysmans care scria in prefata cartii ‘’Le satanisme et la magie’’ a lui Jules Bois:
  ‘’Persoane pe care le intalnesti pe strada…se dedau in secret la operatii de Magie Neagra, se unesc sau incearca sa se uneasca cu Spiritele Tenebrelor, pentru a-si satisface dorintele lor de ambitie, de ura, de iubire, pentru a face – intr-un cuvant, – Raul’’ …iata esenta acestui articol ‘’greu’’: Doli este Raul.
  Acesta este un pamflet si va rog sa-l considerati ca atare.
  Va recomand pentru relaxare sa rasfoiti cateva scrieri modeste ale lui Raymond Smullyan: ,,5000 B.C. and other philosophical fantasies’’, ‘’To Mock a Mockingbird’’ si ‘’Forever Undecided’’.Le-am asezat in ordine cronologica.

 2. „președintele unei asociații internaționale de antrenat bodyguarzi” ?

  eventual administratorul (si asociatul) unei firme aradene inscrisa in asociatia internationala.
  ca intre cele doua, e un pas si-o treapta, cum zice vorba cantului.

  iar http://www.ibssa.ro are in spate alta persoana juridica decat IBSSA BODYGUARD TRAINING CENTER SRL (cu datele date de articol in linkuri).

Comentariile sunt închise.