sâmbătă, aprilie 1, 2023

„Regenerarea urbană” marca Falcă – PORR desființează concurența cu orice „Caracal”, venind cu contribuții noi în domeniul „arhitecturii schizofrenice”: stâlpi în mijlocul trotuarului și poteci bordurate care duc direct în zid!

 

Dacă la Caracal au făcut un cvartal de blocuri în jurul macaralei, după care n-au mai putut să scoată macaraua… să se considere luminați! Noi, în Arad, n-am mai văzut macarale de decenii încoace, singurele cartiere de blocuri care au răsărit în epoca post-ceașcă neavând nevoie de macarale ca să fie construite: un perete din rigips poate să-l care un om singur, pe scări, în timp ce se fac. Dacă Caracalul este cunoscut ca locul unde s-a petrecut „Răsturnarea atelajului cu prostimea“ în entuziasmul provocat de Revoluția de la 1848, Aradul e orașul în care au descălecat cei mai proști corupți de la Revoluția din 1989, în același entuziasm – iar descălecatul încă nu s-a terminat.

Cele mai recente deversări de proști din ultima șatră de căruțe care a descălecat în Arad au făcut victime în cartierele „Alfa” și „Aurel Vlaicu”,

unde firma austriacă PORR a mai rămas post-parandărăt doar cu bani de… arhitectul Dorel – diriginte de șantier fiind vărul lui Dorel, iar muncitori, niște prieteni de-ai lor cu care bagă șoricioaică. „Proiectantul sigur nu așa a făcut proiectul!” – se spală pe mâini șeful proiectanților pe care-i cunoaștem noi. De asemenea, surse din mediul academic al arhitecților spun că „asemenea arhitecți nu există oficial… nu fac parte din niciun ordin și probabil că au fost recrutați din rândul pacienților care se găsesc internați la diferite centre de sănătate mintală și se cred arhitecți.” 
Altfel nu se poate explica cum de s-a-ntâmplat… capodopera de „arhitectură schizofrenică” pe care o puteți admira în poze sau live… care cu ce treabă aveți.

Este revelator acest dialog dintre două… victime ale „regenerării urbane” din Cartierul Alfa, pe facebook, la topicul generat de „regenerarea” pe care o vedeți:

„Cu stâlpii în mijlocul trotuarului, ca la casa de nebuni! Oameni fără gândire, proiectanți și diriginți de șantiere fără cap! Sunt curios dacă în curte la ei, ar face porcării și lucru de nebuni?”

„Oameni care fac umbra pământului degeaba! Poate vede noul primar sau viceprimar, idioțenia asta!”

„Nu va vedea ca cel care a obținut acest proiect nu este nimeni altul decât cel care va candida pentru funcția de PRIMAR.

„I-am spus acum 2 ore că Aradul din păcate și regret că o spun a ajuns un sat muncitoresc, dacă ne vine oricui  o persoana în vizita din alta parte nu avem unde să-l scoatem, ca se viziteze… în schimb i-am relatat exemplul  Oradea și a fost deranjat… atunci…”

La care vine un om din „Vlaicu” și ne arată că se poate și mai mult:

………………………………………………………….

Articol asociat: 

Falcă împute școlile cu POLITICA LUI, jignește arădenii „live” și face reclamă la PORR – „firma sa de casă nouă” – cu un tupeu bolnav… dar în valoare de 50 de milioane de euro [FOTO / VIDEO]

Ultimele Știri

Related news