SPORTURI

Remiză CORECTĂ în ultimul joc oficial al acestui an al UTA-ei… și un RECORD

 

Farul  Constanţa  – UTA 1 – 1 (0 – 0)

Farul: M. Popa – Sabangeanu, Twumasi, Doumbia, Zamfir – Tudorică, Iani – Jallow, Fotescu, Păun – Moise. Au mai evoluat: Licu, Dumitraşcu Antrenor: Petre Grigoraş

UTA: Orlic – R. Iuga, El Hasni, Benga, Copaci – Enescu, Coulibaly – Costin, Miculescu, Stahl – Rus. Au mai evoluat: D. Popa, Matei, Vulturar. Antrenor: Ionuţ Popa

Arbitri: Adrian Ilyes (Ploieşti) – Alexandru Roman (Tg. Neamţ), Florin Cosma (P. Neamţ). Rezervă: Bogdan Neculcea (Bucureşti).

Observatori FRF: Dorinel Dincă (Călăraşi), Silviu Ioan (Galaţi).

Pe locul 16 în clasament, loc retrogradabil, gazdele au început mai hotărâte jocul de la malu mări cu două ocazii în primele 20 de minute Benga a fost aproape de autogol în minutul doi. Orlic a intervenit în două rânduri în minutele 7 şi 16 mai întâi la un corner a lui Păun ca mai apoi să intervină la şutul lui Tudorică. La jumătatea priei reprize, UTA putea da lovitura pe contră, Rus a primit o pasă în marginea careului, dar şutul său a întâlnit bara transversală. În minutul 32, gazdele au trecut pe lângă gol la o minge trimisă în careul mic după o lovitură liberă de la peste 35 de metri, a urmat apoi un şut ce a trecut pe lângă vinclu. Prima repriză s a încheiat cu un scor alb, pe un teren ce s a prezentat bine în ciuda vremii din ultimele zile. Prima ocazie în partea secundă a apărut în minutul 54 când Păun a tras defectuos din poziţie bună. eplica arădeană a venit repede în minutul 60, Miculescu a pasat bine pentru D. Popa în marginea careului mic, acesta a încercat să treacă de portar dar a fost blocat. Trei minute mai târziu, Orlic a respins peste poartă şutul lui Păun la capătul unui contraatac. Tot Miculescu creat faza din care s-a marcat, iar după gol au urmat minute de acalmie până la golul constănţean. La cinci minute după egalare Copaci deviază decisiv şutul lui Licu. În minutele de prelungire autorul golului arădean i-a lăsat locul lui Vulturar, care la doar 14 ani şi o lună este record de vârstă în liga secundă de fotbal.
Interesante au fost de urmărit şi mutările tactice a celor doi antrenori experimentaţi.

Aşa s a marcat:
Minutul 68, Miculescu a fost realiyatorul unei acţiuni, a centrat în careul mic iar căpitanul Cipri Rus a reluat cu capul din plonjon, 0 – 1.
Minutul 81, centrare de pe dreapta, Dumitraşcu deviayă cu latul mingea lobată peste Orlic, 1 – 1.

UTA a jucat la Constanţa ultimul joc al acestui an calendaristic în liga secundă de fotbal.

„Echipa era la un moment dat pe locul 3 şi – probabil – jucătorii aşteptau altceva în schimbul rezultatelor bune. Atitudinea lor s-a schimbat în rău înainte de meciul cu Clinceni, când li s-a promis ceva şi nu s-a rezolvat. De acolo a pornit o răbufnire.Ultimele trei etape nu am pierdut, atitudinea e din nou bună, însă nu vă pot spune dacă şi care sunt jucătorii care ar putea să mai plece în această iarnă de la UTA. A plecat şi Petra de la mijloc, este clar că mai trebuie aduşi jucători la mijlocul terenului. Cu jucătorii care au rămas la echipă nu s-a vorbit încă”, spunea înaintea jocului antrenorul Ionuţ Popa.

La finalul jocului de azi tehnicianul arădean s -a  declarat mulţumit că UTA nu a pierdut de patru etape, dar în acelaşi timp se puteau câştiga toate cele patru jocuri. După confruntarea de la Constanţa, utiştii intră în vacanţă, reunirea fiind fixată pentru data de 7 ianuarie 2019. Problemele medicale nu au ocolit lui Ionut Popa nici in aceasta ultimă rundă, Manea are probleme la genunchi şi va lipsii o perioadă mai îndelungată, Bodea nu a făcut deplasarea spre Constanţa, Rus şi Stahl au intrat în joc nerefăcuţi. În aceste condiţii a fost convocat Vulturar. Cătălin Vulturar care a şi intrat pe final, e un produs al grupei 2004 a lui Dinu Donca şi a fost remarcat de FRF în mai multe acțiuni. FCSB s-a interesat de tânărul jucător arădean.

Cosmin Gherman, 9 decembrie 2018 5:59