joi, iulie 7, 2022

Reputatul antrenor Dragan Petricevici își sărbătorește PRIMA ZI DE NAȘTERE ca dublu cetățean, ROMÂNO-BOSNIAC

 

Reputatul antrenor de baschet Dragan Petricevici a scris file importante de istorie pentru baschetul românesc atât la nivel de club cât și la nivel de lot reprezentativ, unde este și în aceste zile. Arădenii în mod sigur își amintesc numeroasele titluri de campioni și vicecampioni cu West Petrom. Tot de numele său se leagă și primele performanțe ale echipei lui Sebi Ghiță, Asesoft Ploiești – care împreună cu câțiva jucători ce au făcut performanță la Arad au scris istorie la Ploiești. Primii jucători sârbi aduși în campionatul intern au fost legați tot de numele acestui antrenor bosniac. În palmaresul său sunt numeroase succese în țară și străinătate, dar lipsea una, cea de cetățean român cu acte în regulă. Acest lucru s-a produs pe finalul anului trecut după numeroși ani de așteptare, Dragan Petricevici a dobândit cetățenia română.

„De Centenar m-am unit și eu cu România! De azi sunt Român și oficial. De drag, din suflet, cu inima plină de bucurie“, a postat Dragan pe o rețea de socializare.

Dragan Petricevic a antrenat pentru prima dată  în România în 1996, când a  cucerit titlul naţional la masculin cu ”U” Cluj, avea atunci 27 de ani, a fost primul antrenor străin din baschetul autohton și este campion atât în întrecerea masculină de baschet cât și în cea feminină.

După primirea cetățeniei se punea doar problema dacă Dragan va fi bănățean sau ardelean cu buletin de Timiș sau Cluj, în cele din urmă a devenit clujean. De fiecare dată când a avut ocazia, tehnicianul a amintit că iubește România locurile de aici precum și bucătăria românească. Astăzi, departe de România tehinicianul născut la Sarajevo își sărbătorește ziua de naștere pentru prima oară cu cetățenia română în buzunar.

Dragan Petricevici a semnat la începutul lunii noiembrie un contract valabil până în 2021 cu Etoile du Sahel din Tunisia tehnicianul cu dublă cetățenie s-a despărțit de echipa egipteană Sporting Club Alexandria alături de care a început sezonul 2018 – 2019. Tehnicianul născut în Sarajevo a mai antrenat în Tunisia în sezonul 2011/2012 când a reușit eventul cu formația Etoile du Sahel. Dragan Petricevici a împlinit astăzi 50 de ani. La Mulți Ani!

Ultimele Știri

Related news