PAMFLETE

RESPECT! Cu prilejul celei mai ciudate sărbători din lume – „Ziua Turismului Arădean” – cineva „din interior” face mișto de Zăvoianu și de Cionca la un loc, reproclamând COMUNA PECICA!

 

Cionca Iustin, pe pagina de facebook a Consiliului Județean Arad: „Pregătim Ziua Turismului, eveniment organizat sâmbătă, de la ora 10, pe platoul Consiliului Județean Arad. Începem ziua cu o paradă a portului popular arădean, la ora 10, în Parcul Pădurice. La ora 11 avem teatru de păpuși pe scena din fața Consiliului. Din oră în oră, ateliere organizate de meșteri populari. Și muzică, bucate alese, produse arădene, ca la un târg frumos. Vă așteptăm cu mare drag!”

Deci… chiar numai prostii transmite omul ăsta!

Fratee… alo! Nu-i bai că să faci, să cheltuiești o grămadă de bani aiurea, să mobilizezi oameni efectiv d`ampulea cu prilejul unei „sărbători contra naturii” cum ar fi „Ziua Turismului Arădean” e un exercițiu autocinic în sine: e ca și cum ai sărbători la Moscova „Ziua Libertății Cuvântului”, ca și cum ai organiza la Budapesta „Gay Parade”, la Damasc „Ziua siguranței publice” sau „Ziua recoltei în Sahara” -, nu-i bai nici că mâine plouă cu fulgere și trăsnete toată ziua… trecem peste amănuntele astea, cu care suntem obișnuiți de mici: baiu-i că faci din Pecica înapoi comună și nu te lauzi (sau te plângi), cu  o știre mult mai importantă decât cea conform căreia dai mici și bere simpatizanților partidului în intersecția cea mai populată de ambulanțe din Arad într-o zi în care tună: că PECICA e înapoi COMUNĂ!

În loc să transmiți informația principală cum că „Pecica a redevenit comună!” și să-l pui pe Ando să-ți scrie 10.000 de caractere despre această tragedie, tu ne iei cu „La ora 11 avem teatru de păpuși pe scena din fața Consiliului”…
Ce păpuși, mă?…Voi sunteți „teatrul de păpuși” și în pe scena din fața Consiliului, și înlăutrul lui!
Atât de „Ziua turismului”, cât și în restul zilelor calendaristice!

În aprilie 2004 localitatea Pecica a fost declarată oraș cu prilejul uneia dintre bețiile cosmice ale fostului deputat-guru Dorel Zăvoianu (cunoscut ca „mare botezător”, de altfel) – dar iată că acum, un alt alcoolic, anonim de data asta (așa să și rămână, spre binele lui!), s-a răzbunat și, cel puțin cu prilejul „Zilelor Turismului Arădean”, a declasat Pecica la gradul de comună, cum a fost din anul 1329 până s-o îmbătat Zăvoianu acolo!

Bravo, omule care ai comis bannerul cu COMUNA PECICA de ai reușit să-i bagi în același film pe Zăvoianu și pe Cionca! I-ai dat-o lui Marinel, un politician care de la barman a ajuns conte de Pecica, chiar în curtea lui, pe platoul Consiliului Județean Arad peste care-i duce de râpă, cu prilejul furtunoasei „Zile ale Turismului Arădean”… i-ai dat o contră și ai reparat, fie și pentru câteva ore, o infracțiune administrativ-alcoolică.
Respect pentru cetățeanul turmentat care i-a dat replica potrivită fostului politruc comunist  și a pus Pecica la locul ei… fie și numa` așa… ca  pamflet.
Sau de ciudă (că poate-i unu` din Nădlac)!

***

…asta dacă nu chiar Dorel Zăvoianu însuși o fi scos-o, din răzbunare pe „troglodiții ăștia care au pus mâna pe putere” vorba lui… mai avea bannerul de la beția din 2004… Doru Sinaci sigur poate scrie o carte de istorie despre asta… chiar dacă nu și s-o semneze.

Radu Pandelea, 25 iunie 2021 9:05

203004607_524826708557398_4527522607755151489_nziua_turismului