duminică, iunie 26, 2022

Respectatul profesor al Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, Dr. Mircea-Remus BUTA, s-a stins din viață la vârsta de 67 de ani

Anunțul a fost făcut de colegul său Iustin Popovici, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, azi-dimineață

Conf. Univ. Dr. Mircea-Remus BUTA, profesor la Muzică bisericească la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, s-a stins din viață la vârsta de 67 de ani. 

Anunțul a fost făcut de colegul său Iustin Popovici, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, azi-dimineață.

Născut în 23 mai, 1955, absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, profesor de muzică Liceul de Muzică „Sabin Drăgoi” (1980–1994),  Doctor în Muzică (2000–2004) cu teza  „Cântările glasurilor bisericeşti la Vecernie şi esenţa lor intonaţională, în notaţiile lui Trifon Lugojan”, profesorul Buta a lăsat o moștenire valoroasă nu doar din punct de vedere cultural – 10 cărți –

și zeci de studii și articole în publicații de specialitate naționale și internaționale – bibliografie necesară, suficientă și, de-acum obligatorie pentru studenții care, de acum încolo, vor învăța la facultatea la care a predat între 1994 și data de astăzi – ci și moral, didactic și pedagogic.

Și Filarmonica Arad a transmis un MESAJ DE CONDOLEANȚE pentru cu care a colaborat vreme de decenii
„Conf. Univ. Dr. Mircea-Remus Buta
23.05.1955 – 04.06.2022
S-a stins din viață Conf. Univ. Dr. Mircea-Remus Buta, unul dintre oamenii de cultură și marii dascăli ai orașului, un muzician profund atașat actului artistic arădean, care și-a intersectat vocația cu lumea spirituală a acestui loc.
A fost decenii întregi alături de Filarmonică și de membrii ei, alături de formatorii din mediile didactice și de tinerii lor discipoli, rămânând în memoria noastră, a tuturor, drept un deschizător de orizonturi spre artă și spiritualitate.
Suntem profund marcați și îndurerați de această despărțire, îl vom păstra în gândul și în inimile noastre și rămânem cu sufletul alături de familia îndoliată!
Odihnă veșnică şi lumină fără de sfârșit, Mircea-Remus Buta!
Sincere condoleanțe familiei!”
***

Dumnezeu să-l odihnească în pace…
Transmitem și noi ondoleanțe familiei îndurerate. 

Luni, 6 iunie și marți seara de la 20.00, va avea loc slujba de priveghere la Capela Facultății de Teologie.
Înmormântarea va avea loc miercuri. Slujba va începe la ora 12.00, la Catedrala Veche.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news