CAMPANII

„ROMÂNIA CENTENARĂ” sărbătorită și la „Adam Muller Guttenbrunn” [GALERIE FOTO]

 

Sărbătorim împreună  „România Centenară” la Arad

 

Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn”  din Arad în parteneriat cu Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu” şi Grădiniţa ,,Curcubeul copiilor” din Arad  a sărbătorit 100 de ani de la Marea Unirea prin proiectul ,,România Centenară”.

Este un proiect care și-a propus  să le reamintească elevilor semnificaţia Centenarului: credinţa românilor care au făcut Unirea ca toată suflarea românească să trăiască într-un singur stat, efortul  susţinut al românilor de a nu uita că sunt români, eroismul şi jerta celor fără de care visul românilor de veacuri nu ar fi fost posibil, ambiţia românilor de a fi  împreună după 100 de ani de la Marea Unire.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada 20 – 28 noiembrie, perioadă în care a avut loc un concurs la care elevii claselor primare şi gimnaziale au realizat creaţii literare: poezii, eseuri  şi creaţii plastice: desene, obiecte ornamentale cu tema Unirii, în urma cărora urmând să fie răsplătiţi cu premii şi diplome.

Joi, 29 noiembrie,  s-a finalizat proiectul cu un spectacol deosebit  oferit de elevii claselor primare coordonaţi de doamnele învăţătoare şi de  corul şcolii condus de  prof. Maria Georgiana. Grupa ,,Miky Mouse”  de la Grădiniţa ,,Curcubeul copiilor” a bucurat auditoriul cu un dans popular tradițional. Elevii de liceu au recitat poezii, printre care amintim şi recitalul doamnei prof. Felicia Banci cu o frumoasă compoziţie proprie.

Se aduc multe mulţumiri coordonatorilor şi profesorilor implicaţi: prof.Maria Georgiana, prof.Felicia Banci, prof. Dorina Avram, prof. Anca Pozdăre, prof.coord. Costin Carmen, prof. Cristina Hanţ şi tuturor celor care au reuşit să redea bucuria acestui eveniment unic în istoria noastră şi să întărească în sufletele elevilor dorinţa de apartenenţă la o ţară frumoasă şi puternică.  Deviza a fost „Doar împreună vom reuşi să fim încă 100 de ani, România”. La mulți ani, România!

Prof. coord. Costin Carmen

Critic Arad, 30 noiembrie 2018 9:41

principala_centenar_adammullerg-22-1centenar_adammullerg-24-1centenar_adammullerg-23-1centenar_adammullerg-21-1centenar_adammullerg-20-1centenar_adammullerg-19-1centenar_adammullerg-18-1centenar_adammullerg-17-1centenar_adammullerg-16-1centenar_adammullerg-15-1centenar_adammullerg-14-1centenar_adammullerg-13-1centenar_adammullerg-12-1centenar_adammullerg-11-1centenar_adammullerg-10-1centenar_adammullerg-9-1centenar_adammullerg-8-1centenar_adammullerg-7-1centenar_adammullerg-6-1centenar_adammullerg-5-1centenar_adammullerg-4-1centenar_adammullerg-3-1centenar_adammullerg-2-1centenar_adammullerg-1-1