POLITICE

„România e în stare de șoc! Din nou a trebuit să moară oameni… Se putea întâmpla, din păcate, în orice spital județean din țară. Și la Arad și în orice alt loc”

 

„România e în stare de șoc! Din nou a trebuit să moară oameni… Se putea întâmpla, din păcate, în orice spital județean din țară. Și la Arad și în orice alt loc.

Sincere condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața în urma tragediei de la Piatra Neamț. Nici nu pot să-mi imaginez ce e în sufletele lor.

Tot ce putem face în acest moment cumplit este să ne rugăm pentru viața celor care au supraviețuit incendiului, dar care sunt în stare critică.

Nu trebuie să uităm nici eroismul de care au dat dovada cadrele medicale, de medicul de gardă, care se zbate între viață și moarte, după ce a intrat prin foc pentru a salva pacienții țintuiți la pat.

Este poate prematur să vorbim despre cauze. Cred că e important să așteptăm concluziile preliminare ale anchetei, măcar.

Cred, însă, că e un moment critic, în care Orban și guvernul lui trebuie să uite de campania electorală și să se concentreze cu adevarat pe sistemul sanitar care pierde zilnic eroi. Sau să plece!

E nevoie de mai multe cadre medicale, e nevoie de medicamente, e nevoie de investiții în spitale. N-au făcut o în ultimele 8 luni. Au preferat să fure, să mintă și să facă o campanie electorala deșănțată.

Măcar acum, treziți-vă! Opriți-vă din furat și ocupați-vă de problemele pentru care sunteți plătiți. Sau, mai bine, dați-vă demisia și arătați un dram de onoare și de compasiune!” este reacția senatorului Mihai Fifor.

***

Colegiul Medicilor: Tragedia de la Piatra Neamț arată infrastructura deficitară a spitalelor

„Colegiul Medicilor din România exprimă regretul și transmite condoleanțe pentru victimele incendiului din această seară care s-a produs în cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Suntem de asemenea alături de colegul nostru medic aflat de serviciu și care a suferit arsuri foarte grave în această tragedie încercând potrivit informațiilor să salveze pacienții.

Sistemul de sănătate românesc trebuie să nu mai producă tragedii!

Am avut incendiul de la Maternitatea Giulești, iar acum această tragedie care poate arată și infrastructura deficitară a spitalelor.” – este comunicatul postat pe pagina oficială a Colegiului Medicilor din România, semnat de Prof. dr. Daniel Coriu.

 

Critic Arad, 15 noiembrie 2020 8:37