Ruben Stoia și fabrica sa de boxeri

basil muresan
Distribuie:

 

După toate, rămâne adevărul. Și lupta. Și sângele. Am crescut, alături de omul de care vreau să vă povestesc, într-un cartier în care violența era la ea acasă. După trei rânduri de blocuri gri, șansele de a reuși erau oarecum mici. Iar, după revoluție, a devenit și mai trist. Locul a devenit teritoriul găinarilor, bișnițarilor, șuților și traficanților. Puteai să te muți, să închizi ochii sau să colaborezi. Puteai deveni unul de-ai lor sau puteai să refuzi. Cu riscurile aferente, care nu erau neapărat puține. Doar că unii au făcut. Au ales o altă cale. Printre ei, puținii, și prietenul meu Ruben.

Ruben a fost boxer dinainte de a fi boxer. Pentru că a trebuit să se apere, pentru că a ales să îți exprime constructiv (sau distructiv, depinde de care parte a mănușii ești) întregul amalgam de sentimente reprimate de realitatea dură a cartierului. A ales sportul, l-a ales ca mod de viață. Ruben Stoia nu a ales calea ușoară, a ales să-și folosească talentul în ring, nu în afara lui. Nu e un om al cuvintelor, și nici nu cred că ar vrea să fie. Dar e un luptător, e un om care și-a depășit condiția. Și, dacă ar fi doar pentru asta, ar avea asigurat respectul meu și alor mei. Pe viață.

Dar Ruben nu se oprește aici. Are o întreprindere, o fabrică de boxeri, un incubator de campioni. Ruben îi ajută și pe ceilalți să-și folosească talentul întru bine. Gala de mâine, Gala Campionilor 2017, va fi un succes. Sunt sigur de asta. Și nu doar pentru că a avut parte de un advertising rar întâlnit. Ci, în primul rând, pentru că este inițiativa de suflet a unui om cu inima mai mare decât pumnul.

Respect și succes, campionule!

Categorie: Opinii
Etichete: club de box, fabrica de boseri arad, gala campionilor 2017, ruben stoia
Distribuie:
Articolul anterior
PLANTAȚIE ISTORICĂ la Petriș. 128 de plante de cannabis, evaluate „ochiometric” la 1 milion de euro, au fost descoperite de polițiști [FOTO]
Articolul următor
Mihai Beniuc a fost omagiat în orașul natal, Sebiș, în cadrul proiectului „Galeria scriitorilor arădeni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

virgil florea

Subgenerația

Mai mult ca sigur acesta este subiectul despre care îmi este cel mai greu să scriu. Războiale s-au purtat în general cu militari. Soldați, oameni tineri capabili de eforturi și…
florin remetan

[Profile în câteva linii] FLORIN REMEȚAN

Nereușind să-i găsesc CV-ul, întreb un important ziarist din presa arădeană despre studiile lui FLORIN REMEȚAN și aflu că „nu prea are studii”. Cum nicicând nu consider suficientă doar o…
virgil florea

Nu veți reuși…

Să stricați tot… Și știți de ce? Pentru că noi ne încăpățânăm să trăim. Care noi? Cei care mai știm ce înseamnă normalul și bunacuviință. Ați încercat să ne omorâți…
teodor caciora

[Profile în câteva linii] TEODOR CACIORA

Compozitor, profesor universitar doctor, dirijor, organist, pianist, producător, TEODOR CACIORA constituie o personalitate complexă, pentru care muzica nu este numai o profesie, în sine, ci un MOD DE EXISTENȚĂ. A…