luni, martie 27, 2023

S-a prelungit pauza competițională și în lumea tenisului

 

Sezonul profesionist de tenis este suspendat până pe 7 iunie 2020, inclusiv circuitele Challenger ATP și  ITF. Deocamdată, turneele începând cu 8 iunie sunt programate să se desfășoare conform planului.

De asemenea, clasamentele ATP și WTA vor rămâne înghețate.

WTA a anunţase anterior suspendarea tuturor turneelor programate până la 2 mai, în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus. Pe 2 mai ar fi urmat să înceapă meciurile de la Madrid Open, turneu patronat de Ion Ţiriac. În afara turneelor de la Miami, Charleston, Bogota şi Gudalajara, deja anulate, nu se vor desfăşura la datele programate competiţiile de la Stuttgart, Istanbul şi Praga.

De asemenea, ATP anunțase anterior oprirea circuitului pentru șase săptămâni.

Organizatorii de la Roland Garros au anunțat că turneul se va desfășura în perioada 20 septembrie – 4 octombrie.

Măsurile luate deja au făcut imposibilă continuarea pregătirii turneului. În acest moment este încă neclar cum va afecta această modificare calendarul competițional. În scenariul cel mai fericit în care Simona Halep locul doi în clasament ar fi câștigat maxim din cele șase turnee  inclusiv Roland Garros s-ar fi alesc cu o sumă în jur de 5,984,470 euro. În caz contrar suma este evident mult mai mică.

Ultimele Știri

Related news