POLITICE

S-a răzgândit Bibi: „Oferim bursele de merit, studiu şi performanță!”

 

După valul de reacții negative și luarea de poziție a Consiliului Județean al Elevilor și a consilierilor locali din opoziție, primăria Arad a mai scotocit prin vistierie și a găsit fonduri pentru bursele de merit, de studiu și de performanță pentru elevii arădeni. Inițial, administrația a decis că în această perioadă se vor acorda doar bursele sociale pentru elevi, invocând lipsa fondurilor.

Pe unele grupuri de părinți, unele școli au transmis din cursul serii de marți, 22 decembrie, o informare cu privire la acordarea tuturor burselor pentru elevi până cel târziu 31 decembrie.

Proiectul de hotărâre privind acordarea burselor de merit, de studiu și de performanță va fi supus votului CLM în ședința de miercuri, 23 decembrie și, cu siguranță, va fi adoptat.

Conform proiectului de hotărâre cuantumul burselor acordate va fi după cum urmează:

-Bursă de performanță: 90 lei/lună, pentru perioada septembrie-noiembrie 2020, respectiv 120 lei/lună începând cu luna decembrie 2020.

-Bursă de merit: 80 lei/lună, pentru perioada septembrie-noiembrie 2020, respectiv 110 lei/lună începând cu luna decembrie 2020.

-Bursă de studiu: 70 lei/lună, pentru perioada septembrie-noiembrie 2020, respectiv 100 lei/lună începând cu luna decembrie 2020.

În anul școlar 2020-2021 se acordă burse de performanță, merit și studiu, repartizate pe fiecare unitate de învăţământ, conform anexei, care face parte integrantă din hotărâre.

 

 

***

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Primarul Călin Bibarț: „Oferim bursele de merit, studiu şi performanță!”

Consiliul Local al Municipiului Arad se va reuni miercuri, 23 decembrie 2020, ora 14,00 în şedinţă publică extraordinară pentru a aproba proiectul de hotărâre privind stabilirea cuantumului burselor de performanță, merit și studiu acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, în anul școlar 2020-
2021.

„Oferim bursele de merit, studiu şi performanță! Mâine, după şedința CLM demarăm procedurile şi ne asigurăm că elevii primesc aceste fonduri bine meritate!”, a fost anunțul făcut de primarul Călin Bibarț în cadrul conferinței de presă susținută azi alături de noul viceprimar al municipiului Arad, Lazăr Faur.

 

Articole asociate:

Consiliul Județean al Elevilor Arad reacționează și condamnă decizia primăriei Arad de a nu acorda bursele de merit pentru elevi

Csilla Aur: „Elevii arădeni vor primi bursele binemeritate”

Critic Arad, 23 decembrie 2020 8:03

burse_elevi2burse_elevi1