S-a semnat contractul pentru deszăpezirea drumurilor județene din Arad

 

Aproximativ 6 milioane de lei reprezintă întreţinerea pe timp de iarnă a drumurilor judeţene în Arad – mai precis, „Serviciile specifice privind protectia drumurilor publice pe timp de iarna, combaterea lunecușului si înzăpezirii aferente iernii 2015-2019: lot 1 sector ARAD, lot 2 sector CRIS, lot 3 sector INEU, lot 4 sector SEBIS, lot 5 sector LIPOVA”. 

La nivel național, majoritatea comunelor, orașelor și județelor  au încheiat contracte cu firme specializate pe perioade cuprinse între 4 și 24 de luni – în Arad, Consiliul Județean semnând, în 2014, un acord-cadru pe 4 ani cu SC Inteco Holding SRL, singura firmă care s-a prezentat la licitație și a îndeplinit toate criteriile cerute de administraţie. În acest contract-cadru intervin clauze care se modifică anual (în funcție de fluctuația prețului combustibilului, a cursului valutar, a salariilor muncitorilor, a vremii sau… a politicii) și care presupun întocmirea de acte adiționale  – iar legea este strictă în aceste privințe. Așa se explică relativa întârziere a semnării contractului de deszăpeziri anul acesta – în fapt, la o săptămână după ce Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a făcut public stadiul licitaţiilor pentru lucrările de întreţinere curentă a drumurilor pe timp de iarnă – judeţul Arad fiind cuprins în tronsoanele: lot1 – SDN Arad şi lot8 – Autostrada A1- Remetea Mare-Nădlac.

Miercuri, 2 noiembrie, așadar, s-au semnat și adiționalele la contractul pentru întreținerea curentă a drumurilor pe timp de iarnă, între CJA și Inteco Holding.

 

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6514
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy