miercuri, februarie 8, 2023

S-au ales între ei și le-a dat așa: Mihai PAȘCA – PREFECT; Lazăr FAUR și Cristian GALEA – VICEPRIMARII lui Călin BIBARȚ

 

Schema asta circulă din șervețel în șervețel încă de la ora 9.01 a datei de 27 septembrie – când se cunoșteau exact rezultatele Alegerilor locale din 2020 în Arad: Mihai PAȘCA (PNL)- PREFECT; Lazăr FAUR (PNL) și Cristian GALEA (PMP) – VICEPRIMARII lui Călin BIBARȚ (PNL).
Aseară cică s-a „bătut în cuie”(cu prilejul ședinței politice comune PNL-PMP) și s-a dat drumul la informație pe grupurile interne de WhatsApp ale partidului galben care, iată, va face 20 DE ANI DE CÂND ADMINISTREAZĂ ACEST JUDEȚ. 


Lor le-a stârnit ropote de aplauze – pe noi ne lasă reci 

Circula și înainte cu mult de asta fix așa – dar fără Cristian Galea – un fel de „mică surpriză” la cota pariurilor politice – importantă pentru administrarea orașului „spre zero” (PNL + PMP = LOVE din perioada bebelușiei)… asta doar dacă ignori aspectul că e pentru prima oară în istoria postdecembristă a Aradului când UDMR nu are viceprimar – în condițiile în care toată lumea se aștepta ca Alexandru Meszar să spele pe jos cu „contracandidații săi de mâna a doua” și să ia vreo 12%. L-a bătut anonimul Galea la diferență de 115 voturi pe VIP-ul Meszar (un fel de UTA – Feyenoord… dar pe invers) așa că… Galea în loc de Meszar sau (Doamne feri`!) Andrei Ando (cum se bârfea, pornind chiar de la bârfa inventată de bârfit, acu-s vreo trei ani) e „aproape ok” – cum ar conchide „rechinii mai informați decât serviciile”.

Gheorghe Stoian cică revine pe fotoliul care l-a consacrat: cel de Administrator Public al Județului (unde – tot „cică” – nu va mai fi Batman... din simplul motiv că nici n-are cu cine: în nicio instituție publică din județul Arad nu mai sunt alți angajați decât colegii săi de partid – și doar n-o să se amendeze între ei?!) – de unde probabil va ieși la pensie și va poza în „bătrânelul respectabil care și-a făcut bine treaba”…

Așadar – nicio surpriză de fapt! De Mihai Pașca și compatibilitatea sa cu profesia de „avocat al diavolului” suntem curioși… de retorica sa în spațiul public și, mai ales, de „cât rezistă în pustietatea aia supravegheată” (metafora nu ne aparține, de aceea ghilimelele) – în rest, concluzia noastră neutră e frustă și sinceră „Șezi blând: putea fi și mai dampulea!”

***

Vineri, 18 decembrie, înaintea şedinţei ordinare a Consiliului Municipal Arad programată de la ora 10.30, când se vor alege viceprimarii, vom afla și oficial cum stau lucrurile (că de mers, știm… vedem cum merg).

 

 

Ultimele Știri

Related news