ȘTIRI

S.C. Clever Solutions Point va REABILITA Policlinica CFR. Termenul de execuție este de 11 luni, iar unitatea medicală va deservi atât militari cât și civili din județele Arad și Bihor [FOTO]

 

Vineri, 4 decembrie, o delegație a Ministerului Apărării Naționale a fost la Arad. Scopul vizitei, în afară de cel electoral, a fost de a preda amplasamentul fostei Policlinici CFR din Arad către constructorul care va executa lucrările de reabilitare.

S.C. Clever Solutions Point este firma care a câștigat licitația pentru lucrarea în valoare de  aproximativ 4, 7 milioane de lei, termenul de execuție prevăzut în proiect fiind de 11 luni.

IMPORTANT: Unitatea medicală va deservi atât militarii din județele Arad și Bihor cât, dar și civili.

După finalizarea lucrării, spitalul – cu demisol, parter și 2 nivele va îngloba 16 secții (adică maximum pentru un spital „generalist”) și va avea angajați proprii, pe perioadă nedeterminată cu statut militar. Spitalul va avea capacitatea a 112 paturi.

Firma câștigătoare a realizat atât lucrările de renovare / modernizare ale noii piețe agroalimentare, construită pe strada Ioan Rusu Șirianu pe structrura cu pereții ruinați ai fostei hale în care funcționa recuzita și tâmplăria Teatrului de Stat din Arad cât și  reablitarea a două pavilioane și realizarea sistemului de încălzire al cazarmei de la Șepreuș.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Călin Bibarț: „ Policlinica CFR își recapătă funcționalitatea!”

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț a participat vineri, 4 decembrie, la semnarea contractului de reabilitare a Centrului Medical ,,Policlinica CFR” alături de Marius Bălu, secretar de stat al Ministerului Apărării Naționale, dr. Dorin Blaiu, general maior, comandant al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, colonel Sorin Homeag, director general al Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr.Victor Popescu” Timişoara. La semnarea documentului au fost prezenți Gheorghe Stoian, prefectul Aradului, Iustin Cionca, preşedinte CJ Arad, Glad Varga, parlamentar, Horia Timiş, director D.S.P. şi dr. Gheorghe Domşa, director general C.A.S Arad.

Călin Bibarț, primarul Aradului: „Era momentul ca Policlinica CFR din municipiul Arad să își recapete funcționalitatea pentru sprijinul sistemului medical arădean.

 În urmă cu câțiva ani am insistat la nivel central să găsim o soluție pentru această clădire lăsată în paragină. Eram dispuși ca Policlinica CFR să intre în patrimoniul municipiului și să o refacem noi, din fonduri locale, însă am fost complet ignorați. 

Iată că astăzi, într-un final, putem spune că avem o bucurie dublă: clădirea Policlinicii CFR va fi modernizată, dar va și primi o destinație medicală, sub cupola Armatei Române. În vremurile dificile ne-am putut baza mereu pe Armată. Comandanții și medicii militari au răspuns prompt situațiilor cu care ne-am confruntat în pandemie, astfel că am mare încredere în viitorul Policlinicii CFR.

Ceea ce nu au fost alții capabili să rezolve în foarte mulți ani, noi am reușit în mai puțin de 12 luni, pentru că tot ceea ce am realizat a fost cu gândul la beneficiul arădenilor.”

Cum a arătat „clădirea ruinată de pe Ioan Rusu Șirianu” și cum ARATĂ noua PIAȚĂ ÎNCHISĂ, pe două niveluri și 170 DE MESE, cu o lună înaintea deschiderii [GALERIE FOTO]

 

După lungi dispute politice, încep lucrările de reabilitare la fosta Policlinică CFR. Mihai Fifor: „Proiectul meu este pus, în sfârșit, în practică. Aradul va avea, așa cum mi-am dorit, ca ministru al Apărării, cel mai modern Centru de diagnostic și tratament”

 

Critic Arad, 4 decembrie 2020 12:44

policlinica_cfr-24policlinica_cfr-23policlinica_cfr-22policlinica_cfr-21policlinica_cfr-20policlinica_cfr-19policlinica_cfr-18policlinica_cfr-17policlinica_cfr-16policlinica_cfr-15policlinica_cfr-14policlinica_cfr-13policlinica_cfr-12policlinica_cfr-11policlinica_cfr-10policlinica_cfr-9policlinica_cfr-8policlinica_cfr-7policlinica_cfr-6policlinica_cfr-5policlinica_cfr-4policlinica_cfr-3policlinica_cfr-2policlinica_cfr-1
https://centaur.ag/wps/antibiotics/