ȘTIRI

Salvatori cu SUFLET și EXPERIENȚĂ: paramedicii Florin Macovei, Krajcsik Kristian Ivan și Paulik Alin au ajutat la nașterea unei fetițe perfect sănătoase în autospeciala SMURD

 

O femeie a născut sâmbătă o fetiță perfect sănătoasă în autospeciala SMURD Nădlac, care a preluat-o pentru a o transporta la Arad, la Maternitate.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

S-a născut pe DN 7, la ora 17.40 de minute în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, are 3200 de grame, se numește Alexandra Mirela și le datorează viața celor 3 paramedici: Plt maj Macovei Florin, comandant de echipaj, Sg.maj Krajcsik Kristian Ivan și Sg.maj Paulik Alin
Intervenția a început în Nădlac și nu părea foarte complicată, un transport la spitalul matern. Pe drumul spre Arad, înainte de localitatea Pecica lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice împreună cu contracții aproximativ din 3 în 3 minute.
Autospeciala a fost oprită, Maco (Plt maj Macovei Florin) a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanța cu medic sau măcar asistent dar până atunci împreuna cu ceilalți doi salvatori s-au pregătit pentru a asista nașterea. După câteva minute copilul a fost adus pe lume dar… cordonul ombilical înfășurat după gât, copilul avea culoare cianotică.
Maco, salvator cu experiență, pompier și paramedic, nu și-a pierdut cumpătul, a luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensivă Mobilă iar după ce i-a eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat puțin, a curățat bebelușul, l-a învelit și l-a pus lângă mamă.
„A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție,bineînțeles m-au ajutat și colegii și am luat cele mai bune decizii” – a spus paramedicul care a adus-o pe lume pe Alexandra Mirela.

Critic Arad, 28 februarie 2021 9:18

ISU_nastere_smurd-2ISU_nastere_smurd-1