luni, decembrie 5, 2022

Samsung Galaxy Note 10 și Galaxy Note 10+ au fost lansate oficial

 

 

Samsung a lansat seria Note 10 compusă din Galaxy Note 10, Galaxy Note 10+ și Note 10+ 5G, trei smartphone-uri care închid categoria premium a companiei sud-coreene pentru 2019. Un portofoliu extrem de bogat care, ar putea crea o anumită confuzie în rândul cumpărătorilor. Dar nu este chiar așa! Sunt unele diferențe semnificative între ele, dar și între ele și celelalte smartphone-uri Samsung.

Platforma hardware este aceeași pentru toate cele trei telefoane. Sub capotă se află noul cip Exynos 9825 (7nm), un pas înainte în comparație cu Exynos 9820 (8nm) aflat pe seria Galaxy S10. În unele țări, cum ar fi SUA și China, seria Galaxy Note 10 va fi comercializată cu procesorul Qualcomm Snapdragon 855. Samsung a integrat, de asemenea, 12 GB RAM în Galaxy Note 10+. În schimb, Galaxy Note 10 are „doar” 8 GB de memorie RAM.

Performanțe substanțiale pentru camerele foto. Trei camere la spate, în genul celor deja văzute și apreciate pe Galaxy S10 / S10+, sunt poziționate vertical. Trebuie menționată camera cu deschidere variabilă pentru fotografii în orice condiții de lumină. În plus, Galaxy Note 10+ (și Note 10 5G) au un senzor de imagine ToF, pentru a profita de unele dintre noile funcții, cum ar fi „Live Focus Video”. Pe deasupra, există o singură cameră frontală de 10 MP poziționată în centru, în orificiul mic aflat pe afișaj.

Unul dintre protagoniștii incontestabili pe seria Note este ecranul Dynamic AMOLED Infinity-O, ce ocupă până la 93% din suprafața frontală. Spectaculos! La prima vedere smartphone-urile Galaxy Note 10 smulg cel puțin un „wow”. Ele sunt mult mai elegante decât Samsung Galaxy Note 8, Galaxy Note 9, sau chiar seria Galaxy Note 10. Samsung a decis să reducă rezoluția lui Galaxy Note 10 la „numai” FHD+ (2280 x 1080 pixeli) și să mențină, în schimb, QHD+ (3040 x 1440 pixeli) pe Galaxy Note 10+. Conform site-ului italian HDBlog, ambele sunt certificate HDR10+.

Fără compromis în ceea ce privește conectivitatea. Există NFC, Bluetooth 5.0, GPS / Galileo / Glonass / Beidou, Wi-Fi de ultimă generație, USB Type-C 3.1 (cu suport pentru încărcare până la 45W ). Pentru cei mai pretențioși, din păcate nu în România, există și un 5G disponibil. Pentru toate Samsung a inclus memoria UFS 3.0 care promite viteze record de scriere și citire.

Jack-ul audio dispare în schimb de pe seria Note 10. O adevărată rușine având în vedere că Samsung a menținut întotdeauna această intrare și explicația ar putea fi pur și simplu legată de o lipsă de spațiu fizic. O altă curiozitate „audio” este legată de prezența unui al treilea difuzor mic, poziționat între camerele din spate și centrul capacului posterior, un element suplimentar care va servi pentru a da mai multă pregnanță sunetelor atunci când Galaxy Note 10 va fi ținut pe o suprafață plană.

Toată seria Galaxy Note 10 are cititor de amprente cu ultrasunete sub afișaj. Cu siguranță unul dintre cele mai bune disponibile pe piață și capabil să răspundă rapid chiar și atunci când degetele sunt murdare sau ude.

Baterii de 3.500 mAh pe Note 10 și de 4.300 mAh pe Galaxy Note 10+. Seria Galaxy Note 10 are încărcarea inversă Samsung Wireless PowerShare. Se poate reîncărca wireless, de la telefoanele din seria Note 10, un Galaxy Watch, căștile wireless Samsung Galaxy Buds sau orice alt dispozitiv compatibil Qi cu Note 10.

Un S Pen mult mai capabil. Notele de mână scrise cu S Pen-ul pot fi convertite în text digital și transferate în diferite formate, inclusiv Microsoft Word. Utilizatorii pot acum să personalizeze notele prin reducerea, mărirea sau schimbarea culorii textului. Funcțiile Samsung DeX au fost extinse, este mult mai ușor pentru utilizatorii să lucreze între telefonul lor și un PC, cu o conexiune USB simplă și compatibilă.

Samsung Pay pentru plăți mobile, Samsung Health pentru monitorizarea sănătății și Samsung Knox pentru securitate sunt pe seria Note 10. Asistentul personal inteligent Bixby este și el acolo.

Note 10 și Note 10+ vor fi disponibile în culorile Aura Glow, Aura White și Aura Black începând cu 23 august. Galaxy Note 10 va costa 949 € în Europa. Galaxy Note 10+ se va lansa, în variante cu 12 GB RAM și 256 GB cu un preț de 1099 €. Varianta de 12 GB RAM și 512 GB stocare va costa 1.199 €.

Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Ultimele Știri

Related news