ȘTIRI

Scafandri ai Detașamentului de Pompieri Arad au fost trimiși în misiune de sprijin la ISU Caraș pentru căutarea unui minor de 17 ani înecat

 

 

[INFORMARE DE PRESĂ]

 

„ Miercuri, 12 august, în jurul orei 18.00 echipajul de scafandri ai Detașamentului de Pompieri Arad a fost trimis în misiune de sprijin la ISU Caraș pentru căutarea unui minor de 17 ani înecat în zona localității Zăgujeni în râul Timiș. Cei doi subofițeri plt.adj Palcu Cristian și plt.maj Vakaracs Robert au început misiunea în jurul orei 21.00. Misiunea a fost foarte dificilă și cu un grad ridicat de risc datorită curenților puternici și a vizibilității reduse. După 45 de minute de căutări, victima a fost găsită la aproximativ 2 km de locul în care se presupune că s-a înecat și la aproximativ 2 m adâncime.” – a informat ISU Arad.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin, la faţa locului s-a intervenit în urma unui apel la 112, pentru căutarea tânărului fiind mobilizate două echipaje de pompieri din Caransebeş, cu o barcă, dar şi doi scafandri de la ISU Arad, care au căutat persoana dispărută în albia râului. Pentru a nu pune în pericol intervenţia echipei de scafandri, s-a dispus oprirea deversării apelor din barajele Poiana Mărului şi Rusca Teregova.

Foto: DeBanat.ro

 

Critic Arad, 13 august 2020 12:37

6pompieri