„Scenariile conspiraționiste” se dovedesc REALE: Complexul lui Dimitrie Muscă din OLARI a intrat OFICIAL pe „lista neagră a PESTEI PORCINE AFRICANE”. Fermierul amenință că LASĂ PURCEII SĂNĂTOȘI „LIBERI PRINTRE MISTREȚI”

dimitrie musca
Distribuie:

 

„Ceea ce trebuia să se producă” – conform „scenariilor conspiraționiste” dar care, iată, se adeveresc – s-a produs: Ferma lui Dimitrie Muscă de la Olari a intrat în zona de supraveghere – ceea ce înseamnă că nu se mai poate scoate din fermă niciun picior de purcel. „În aceste condiții, decât să îi văd că suferă, cu riscul de a fi arestat, am decis că voi deschide porțile fermei pentru ca purceii, toți sănătoși, să iasă din fermă” – a declarat pentru AGROINTEL.RO fermierul arădean.

Ferma-maternitate de la Olari a intrat în zona de supraveghere de sub 10 kilometri printr-o decizie a DSV Arad emisă marți, 20 august, deși Muscă garantează că purceii sunt sănătoși!

„Nu mai am voie să vând niciun purcel. Trebuie să scot în jur de 2.000 de capete de purcei în fiecare lună, nu pot să îi cazez, nu pot să îi bag, atâta am, atât este este complexul, este maternitate cu tineret, cu sugari. Purceii nu au absolut nimic: i-am vândut în țară și toată lumea ne-a căutat să le vindem purcei. La zi, situația de la Olari este aceasta: avem o fermă cu 900 de mame și un efectiv total de peste 7.000 de capete astăzi, indemnă la absolut toate bolile care există la porc și nu are nicio boală.  În momentul de față nu avem ce să facem, am primit hârtie de la DSV Arad că nu putem scoate purceii din fermă, pentru că suntem în zona de supraveghere de sub 10 km.” – a declarat Dimitrie Muscă pentru sursa citată.
Vrea să dea drumul purceilor din fermă!
„Dacă nu mă lasă să vând purceii, eu nu pot să îmi permit, eu Muscă nu sunt un criminal să merg să omor purceii, în fiecare săptămână să merg să omor 2.000 de purcei pe lună, sau scroafe. Nimeni nu are soluție. Purceii, porcii de acolo sunt indemni la boală, la tot ce vreți. Eu o să deschid porțile și o să se ducă. Nu știu unde se duc, nu am ce face, nu îmi pot permite să chinui aceste animale, să le dau în cap, să îi omor nu știu sub ce formă” – declară fermierul curticean, dând vina pentru situația la care s-a ajuns pe autorități.

„Autoritățile sunt vinovate 100%”

„Autoritățile nu mi-au spus nimic. Autoritățile știu, dar nu se bagă la nimic. Autoritățile sunt vinovate 100%. În primul rând, eu am întrebat-o pe prefecta Aradului: în condițiile în care a apărut în zonă pesta porcină africană se spune că există ca măsuri de protecție, trebuie să fie echipă din cine vrea, vânători, armată, poliție, jandarmi care să puște porcii intrați de pe graniță în România dinspre Ungaria. Dacă ungurii pușcă din spate dinspre Ungaria spre România, porcii mistreți de la ei bolnavi migrează la noi. Ungurii au pestă, dar au și minte mai multă, nu au făcut scandal, s-au descurcat cum au putut și acum sunt bine-mersi, s-au descurcat și vând carne de porc în România cât încape. Noi n-am făcut nimic. Deci de două ori am ridicat problema: cine împușcă porcii și nu s-a răspuns”, „tună și fulgeră” fermierul – care îl  vede ca principal responsabil pe ministrul Petre Daea. „Este criminal. El este criminalul pentru că eu personal am vorbit cu el de nenumărate ori și am zis: domnule ministru, haideți să păzim granița țării din Ucraina, hai să facem un cordon pe rază cu Ucraina, haideți să împușcăm pe un diametru de 30-50 km tot ce este mistreț. Au zis că vin alții. Nu e problemă, facem o echipă care să vâneze tot ce este”, spune Dimitrie Muscă.

„Vinovate mai sunt AJVPS – Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România, și Romsilva care a recunsocut că are între 7 și 13 mistreți pe km pătrat. Primul lucru pe care îl discut este că au voie să crească 0,5 mistreți pe km pătrat, sau un mistreț pe 2 km pătrați. El are sute și sute de porci mistreți. Au recunoscut că ei au între 7 și 13 capete de mistreț pe un km pătrat! Știe și ministrul Deneș că avem cea mai mare rezervație de mistreți în Arad. Avem fonduri de vânătoare cu 2.000 de mistreți. Boala vine de la mistreți, de la oamenii care n-au respectat legea prin care trebuiau să aibă 0,5 mistreți pe un kilometru pătrat. (…) Pesta a apărut aici într-o comună, la Cintei, la un vânător acasă. El zicea că nu a făcut, că e curat, dar la el au omorât porcii în curte. De acolo au plecat câteva focare”, afirmă Dimitrie Muscă în interviul acordat AGROINTEL.RO.

 

Categorie: Știri
Etichete: AGROINTEL.RO, Dimitrie Muscă, olari, pesta porcina africana, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
ȘASE HOȚI dintr-o BANDĂ specializată în furturi „cu moduri de operare deosebite” au fost reținuți de polițiștii S.I.C. Arad, în urma unor PERCHEZIȚII care au documentat mai multe „tunuri” însumând un prejudiciu de 630.000 de lei
Articolul următor
Federația a modificat componența seriilor din LIGA a III-a. PROGRAMUL TURULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie