Schadenfreunde: (anti)putinisme cordiale la un ceai de tei

George Simonca
De multe ori mă întreb dacă nu cumva războiul în desfășurare nu e de fapt altul:

cel împotriva lui Putin, a Rusiei, a tot ce înseamnă rusesc, chiar un război împotriva alfabetului prin eliminarea literelor indezirabile pentru publicul dresat să halească gogoșile propagandei mainstream media. Iraționalitatea oricăror idei ori măsuri îndreptate împotriva țarului de la Kremlim reprezintă acum barometrul logicii și al înțelepciunii celor care, în cele din urmă, ne vor arunca direct în bătaia rachetelor lui Putin.
Sigur, simt că vreți să-mi spuneți că există și războiul clasic acolo. Bine, vă dau și satisfacția asta, doar să fiți voi împăcați! Iar acum vă mai spun că mai există încă un război, unul periculos: putiniști vs. antiputiniști. E încă la stadiul unei polemici cordiale, dar în curând -și fiți siguri de asta!- va fi un adevărat schadenfreunde, se va transforma într-o veritabilă  barbarie verbală.

Dar nouă, desigur, nu ne pasă, atâta timp cât ai noștri țari, domnii Mugur Isărescu și Klaus Werner Iohannis, ne-au invitat la un ceai de tei, să ne relaxăm

– nu de alta!-, pentru a ne informa că situația nu e atât de gravă precum vor unii alarmiști să ne spună, că există țări cu inflație mai mare și să nu fim obraznici să tot arătăm cu degetul spre guvern, autorități. Ei își fac treaba impecabil! Ireproșabil! Și să pricepem naibii odată că singurul vinovat pentru criza pornită și care se va acutiza, există un singur vinovat: Vladimir Putin!

Vreme de doi ani, in timpul pandemiei, personificarea absolută a răului era virusul blestemat;

acum noua găselniță, înfierată direct de la Cotroceni, forul recent al segregării absolute în România, este noul nebun al lumii, pe numele său Vladimir Putin, criminalul de război, vinovatul pentru toate relele din lume. Crește inflația? – Putin e de vină!, vine foametea?-Putin vinovat!, e scump carburantul, e scump gazul? – e din cauza lui Putin! Schimbări climatice? – Putin! (să vină Greta!) Orice rău în lumea asta e pus pe seama acestui rău absolut – criminalul de război, Putin.

Or, ați uitat că criza energetică se prefigura încă de anul trecut din toamnă?

Nu ați observat că prețurile la alimente au inceput să urce tot în aceeași perioadă a anului trecut? Se trăgeau toate semnalele că după pandemie va urma altceva, o altă formă a crizei începute în primăvara anului 2020 odată cu începerea nebuniei lockdown-urilor? Unii  dintre noi, inclusiv subsemnatul, atrag de doi ani atenția pe rețelele sociale despre faptul că pandemia e doar începutul Marii Resetări? Cât de surprinși veți fi dacă veți afla că acest ”război” din Ucraina e, de fapt, o altă etapă a Marii Resetări?
Că războiul e regizat, din păcate cu prețul multor vieți nevinovate (dar nu a fost la fel și în pandemie?) tocmai pentru a se facilita blocajele de mărfuri și alimente, astfel încât penuria alimentară să devină o problemă reală, dar controlată? De ce ar fi Putin vinovat când, de mai bine de o lună, portul Shanghai e închis datorită unei carantine totale a metropolei pentru câteva cazuri de Covid, astfel că milioane de tone de orice stau blocate acolo, neajungând la destinație? Exemplele de astfel de situații din care Putin poate fi scos cu lejeritate, pot continua!

Nu cauționez în niciun fel pierderile de vieți omenești în urma intervenției militare a Rusiei în Ucraina, dar nici nu cad în capcana personificării răului absolut,

când intuiția îmi spune că atât Putin cât și NATO, SUA dar și UE sunt doar alte fațete ale răului. Nimeni, în toată povestea asta, nu e cinstit, fiecare își joacă un rol, e o rotiță necesară în ambițiosul proiect de la Davos – Marea Resetare! Un proiect diabolic ce va schimba radical fața lumii, iar succesul acestuia va depinde de cât de mult ne vom lăsa angrenați în jocul eternelor disensiuni aparente create de aparatul de propagandă. Putiniști sau antiputiniști, e timpul să pricepem că de noi depinde felul în care va arăta lumea copiilor noștri. Până una alta, să mai luăm o gură de ceai…de tei!

Loading

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy