Școala Gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș a obținut acreditarea Erasmus în domeniul Educației Școlare

Începând cu acest an, Școala Gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș a obținut acreditarea Erasmus în domeniul Educației Școlare.

Această acreditare este valabilă până în anul 2027 și confirmă faptul că instituția acreditată este capabilă să implementeze un plan de dezvoltare strategică pe termen mediu sau lung.

Ca urmare a acestei acreditări, în anul școlar 2021 – 2022 la Școala Gimnazială „Lazăr Tâmpa” Almaș, va debuta un proiect în cadrul programului ERASMUS+ KA121, proiect care se dorește o continuare a proiectelor anterioare de formare profesională, derulate de școala noastră încă din anul 2015.

Proiectul acreditat urmărește ameliorarea competențelor lingvistice și digitale, atât la profesori, cât și la elevi, formarea de competențe pentru organizarea unor activități de protecția mediului și educație durabilă, dezvoltarea competențelor și abilităților de utilizare a metodelor inovative pentru creșterea incluziunii elevilor defavorizați.

Nu în ultimul rând, prin proiectul acreditat instituția noastră își propune să crească numărul participanților la proiecte europene, pentru a favoriza dezvoltarea personală, starea de bine, de integrare europeană și de cetățenie activă, un rezultat evident fiind creșterea ratei de reușită în viața personală și profesională.

Proiectul acreditat ERASMUS își propune în anul școlar 2021- 2022 activități de formare pentru 4 cadre didactice în domeniile amintite.

Proiectele urmăresc ca școala să îmbunătățească în mod permanent calitatea actului educativ, să garanteze oportunități egale privind accesul la educație și să devină garantul succesului pentru fiecare elev în parte. Acest deziderat reprezintă obiectivul central al proiectului ERASMUS.

Coordonatorul acreditării,
Director,
Prof. Rafila Vesa

Loading

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6490
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy