„Scriitorii de lumină” vă invită la vernisarea unei expoziții de excepție

 

Recent înființata „Light Writers Group”  îşi vernisează o expoziţie de fotografii artistice sâmbătă, 26 noiembrie 2016, la ora 17,00, la  „Boeme Cafe“-ul din foaierul Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad.

Grupul „Light Writers Group“ („Scriitori de lumină“) a fost fondat de artistul fotograf Gigi Budiu, în 2015. Cunoscutul membru al Foto Club Arad și fost vicepreședinte al celei mai cunoscute ascociații de profil din județ, povestește că a început fotografia exact acum o jumătate de secol! „În 1966 am avut primul aparat foto propriu și m-am îndrăgostit definitiv de fotografie. Am urmat mai multe cursuri foto. Am participat la mai multe expoziţii atât  în ţară cât şi peste hotare, unde am câştigat mai multe premii, diplome şi medalii. Dar, cu adevărat, m-am lansat în marea competiţie a fotografiei artistice în anii 70-80, pe când activam la Clubul Tineretului Arad, unde şi conduceam un cerc foto”.

 

 

Gigi Budiu a adunat în jurul său artiști cu certe talente

Maria Horosni are statut de fotograf amator și este membru cofondator al grupului, „dar” este profesoară de pian – iar „morbul fotografiei” a prins-o acum 7 ani. De atunci a participat la expoziţii în Arad şi Ungaria, unde a obţinut Premiul I şi Premiul special la Baja (noiembrie 2015).
Cerasela Ciorba, al treilea membru al grupului, este fotograf amator, de meserie grafician, membru al Foto Clubului Arad și din acest an, membru în „Light Writers Group”. „Pasiunea pentru fotografie a început-o de pe băncile liceului, unde a participat la o expoziţie de artă fotografică. A urmat cursuri foto în cadrul Foto Club Arad” – scrie în, deocamdată, scurtul ei CV.
Doru Fădoraş, cel de-al patrulea membru este şi el fotograf amator, dar cu o vastă experiență și activitate în arta imortalizării clipei – membru AFR. „Primul contact cu fotografia l-a avut la vârsta de zece ani în localitatea natală Semlac, într-un laborator improvizat într-o pivniţă, alături de cinci elevi, sub îndrumarea unui profesor. A absolvit cursul de fotografie Sin Pro Timişoara. Actualmente, preferă în special fotografia de stradă şi în natură” – ne spune Gigi Budiu despre el.

Ioanita Mihalycsek, eleva  la clasa de pian prof. Maria Horosni la Centrul Cultural Judetean Arad, departamentul Scoala Populara de Arte, va susține un recital de pian, acoperind backgroundul sonor al lucrărilor. Despre tânără merită spus că a mai participat la  recitalurile de pian organizate deCCJA, printre care „Evergreen – recital de muzică de film, dans și  cântece de odinioara”,  „Festivalul Trandafirilor”  și alte concerte de muzică clasică. La expoziție ne va delecta cu piese  compuse de Yiruma, Matisse.

 

 

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy