Acasă PAMFLETE Se împlinesc 6 ani și 66 zile de când Codruț Marta face...

Se împlinesc 6 ani și 66 zile de când Codruț Marta face ture între Gai și Săvârșin printr-un TUNEL care-i va purta numele

1

 

…din când în când mai „evadează” pe la câte-o nuntă la care nu-l (re)cunoaște decât „lumea care trebuie”… după 2-3 noaptea până se crapă de ziuă. Face cinste la grup: cică vine cu două balerine după el (o ucrainiancă și prietena ei din Venezuela), comandă numa` single malt la băieți și Dom Pérignon Rosé la fete (plătește unu` Coae… nu-l știți voi… în hârtii de 50 de euro mototolite-n pumn și direct în chiloți la bărmăniță) și lasă-n urmă adevărate catastrofe sentimentale. De Revelion, „sărbătoarea lui preferată”, își sună fostele amante și le dă întâlnire la toate odată, la Belgrad, „numa așa, să *ută meciul la om!” (citez din victime).
Iaca… haiducul de Codruț are 6 revelioane la activ, în undergroundul „cel mai de la mama lui” de la noi din țară – că dacă ăsta underground nu e, nimic nu e! Mai tare ca Tripul lui Kusturica – că-i fără morți și răniți.

E lung tunelul (ba e lat – vorba lui Coșbuc… pe ăsta-l știți) dintre cele două pivnițe din Cartierul Gai și Comuna Săvârșin – 89 de kilometri… 33 de lei te costă benzina (conform distanta.ro)– un dus-întors 66 de lei (ce fascinat ar fi un numerolog de combinația asta!)… „15 milioane de *ule ce știe dosarul ăla de evaziune: ori 100 o costat numa` tunelul ăla!” – cum a pufnit în cafea un omuleț cu trese tatuate pe tricepși. Cu ieșire la Lipova, cu două la autostradă, la un teren de golf prin ceva depresiune de pe raza Bârzavei, cu două hangare – unul de mașini bengoase și unul de avioane de dimensiuni mici și mijlocii (da o să aibă și aeroport pentru Boeing-uri 747… la Conop… „o aranjat un popă din PNL!” ultima bârfă)… rupe „fițele de Dubai” în bucățele pentru vrăbiuțe tunelul ăla! Acolo am auzit că s-au scurs toți banii de pe autostrada paralelă, de deasupra (pentru că, dacă n-ați știut, inclusiv autostrada pe care o știm noi, fraierii, ca „neterminata” e o autostradă paralelă!… Toți suntem paraleli în statul ăsta paralel!) și de aia n-are cum să fie gata secolul ăsta și nici în următorul autostrada Arad – Constanța: că toți banii s-au cheltuit pe Tunelul lui Codruț…

Tunelul lui Codruț – de altfel, o superbă autostradă subterană dacă o analizăm artistic, „o capodoperă arhitectonică de underground, avangardistă și ieșită din comun prin opulența ei, ce sfidează prin dimensiune „Sala Oglinzilor” de la Versailles, cu tot cu Palatul de iarnă din Sankt Petersburg, pe care arheologii și istoricii din Secolele XXIII-XXIV o vor fi apreciat mult mai mult decât pe banala autostradă „ce tocmai a fost finalizată” (cităm imaginar din „titlurile zilei de 31 iulie, 2333”).

Ce face Codruț toată ziua-bună ziua în TUNELUL de 89 de kilometru dintre Gai și Săvârșin? – dacă cumva vă întrebați. În orcice caz, nu se plictisește. „Primește musafiri” pare a fi ocupația de bază a (doar aparent) dispărutului. Joacă șah cu Coldea – conform unora dintre surse -, se îmbată (până dorm sub masă îmbrățișați) cu Băsescu – conform altora -, bagă o bâtă cu Ombladon – conform admiratorilor – sau „se dă cu mașinuța cu Putin” (n-avem voie să dezvăluim nici măcar că știm pe surse asta!). Are o mașinuță care merge pe șine cu 4 locuri, decapotabilă („că n-are rost!” – ca să cităm surse din interiorul atelierului mecanic de la Odvoș), care merge pe șine și e fabricată pe comandă și banii jos de Porsche direct de la Stuttgart (mi-a povestit șoferul care a însoțit transportul pe calea ferată). La Săvârșin, sub birtul „Neagra”, e terminalul. Cetatea din subteran care se construiește chiar în momentele în care citim noi asta este, comparativ cu Castelul de la Săvârșin al Familiei Regale, cam ceea ce este „Casa Albă” din fața Gării Arad față de „Casa Albă” din Washington.

Cel puțin chestii de-astea tot aud de la surse, atât anonime cât și prietene, de 6 ani și 66 de zile încoace!

Notă: Combinația asta numerică e un fel de „prilej de sărbătoare” am zis… că și-așa nu sărbătorește nimeni nimic azi, pe 31 iulie („Începutul creștinării cumanilor și brodnicilor (31 iulie 1227 – 21 martie 1228” – sanchi). Am zis că fie și datorită exclusiv iubirii față de aritmetică, cifra asta merită sărbătorită cu un tort de cuvinte… de-aici și pamfletul ăsta totalmente literar-artistic, în nici un caz (pro)punând probleme de tip juridic… sper.

Articol asociat 

ELAN SCHWARTZENBERG, într-un interviu senzațional din Tel Aviv, despre preaputernicii zilei de ieri și de azi: „Poate mă întorc cu Codruţ Marta!”

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Exit mobile version