Front 8 PLEDOARII

Se poate protesta și stând pe canapea. Cum?

 

 

Ca să fie toate părțile mulțumite – și cei care-și urlă disperarea în stradă și cei care urlă că urlă alții în stradă, și autoritățile care vor popor supus, și anarhiștii, și lingăii de serviciu ai presei care au devenit peste noapte turnători ai celor fără mască și aplaudaci ai amenzilor și măsurilor imbecile pe care le propagă – trebuie găsite metode de protest care să nu facă atâta gălăgie, să poată dormi și copiii celor care suflau în vuvuzele pe străzi în 2017, să poată dormi și virusul liniștit în casa infectatului, nu pe străzi.

Așadar, cei care fac parte din categoria de prostestari onești, nemanipulați, care aveau un nivel de trai mediu în România devenit peste noapte la nivelul subzistenței, cei care au copii și credite, cei care muncesc cinstit la firme private mici și care acum nu-i mai pot plăti, nu corporații, nu IT-iști care sunt scutiți la plata impozitelor, nu angajați la stat care-și primesc banii în data de 15 fix, nu pensionarii speciali, nu cei cu sporuri Covid, nu prompteriștii care-și iau banii trâmbițând căcat, ar putea să:

1. Când primesc mesajele alea drăguțe de la bănci, alea cu „sunteți raportat la Biroul de credit cu peste 30 de zile restanță” , să le dea redirecționare către Cîțu, Arafat și #uie tot Guvernul, pe numerele lor de telefon. Pentru că ei sunt români care și-au făcut credite nu să dea țepe, ci ca să-și ia un acoperiș deasupra capului, amanetându-și următorii 35 de ani cu rate. Pentru că ei sunt români, angajați la privat de categorie „mică” și care nu-și mai permite după un an de pandemie să le dea banii la timp, și nu pentru că nu vrea, ci pentru că nu mai poate.

2.Când primesc mesajele alea drăguțe de la furnizorii de utilități, alea cu „urmează să fiți deconectat pentru neplată/ serviciul va fi întrerupt pentru neplată” sau alte exprimări drăguțe, să le dea redirecționare către Cîțu, Arafat și #uie tot Guvernul, pe numerele lor de telefon.

3.Când le vine administratorul la ușă după cheltuieli, să-i dea redirecționare către Cîțu, Arafat și #uie  tot Guvernul, pe numerele lor de telefon.

4.Când merg la magazin să-și cumpere alimentele de bază la prețuri crescute peste noapte, când dau 10 lei pe un litru de lapte în supermarket la „super oferta zilei” ( pentru că, nah, țăranca care le livra lapte la oraș cu 6 lei doi litri e și ea și vacile băgate-n carantină și are restricții de circulație), când ajung la casă s-o redirecționeze pe casieră la PIN-ul de la cardurile lui Cîțu, Arafat și #uie tot Guvernul.

5.Când merg cu copiii la ședințe de terapie la psiholog pentru că, nu-i așa, au stat un an în online, și nu mai știu nici cum arată strada pe care locuiesc, chitanțele să le redirecționeze către Cîțu, Arafat și #uie tot Guvernul.

6.Când trimit copiii la meditații pentru că, nu-i așa, școala online nu e școală și nici un copil pregătit în online nu va putea face față unui examen serios, oricât ar fi de responsabil copilul, oricât ar fi de studios, contravaloarea meditațiilor să fie redirecționată către Cîțu, Arafat și #uie  tot Guvernul.

7.Când primesc notificările alea drăguțe de la direcția venituri că „pentru neplata obligațiilor la data primirii prezentei se va institui poprire pe cont”, să le redirecționeze către Cîțu, Arafat și #uie tot Guvernul.

8. Când vor fi dați afară de angajator că nu-i mai poate ține să stea luni întregi acasă cu copilul în online, să-și trimită copiii acasă la Cîțu, Arafat și #uie tot Guvernul.

9.Când și-au epuizat toate rezervele de la ciorap, când nu mai au mămica la țară cu care să-mpartă găina, când firma la care lucrează își dă și ea ultima suflare o dată cu patronul înglodat în datorii, să apeleze cu încredere la 112 să anunțe că acum nici nu mai contează măsurile și, poate, Cîțu, Arafat și #uie tot Guvernul s-or îndura să le promită că le rezolvă măcar locul de veci.

10. Dacă sunteți patron de firmă care nu are contracte cu statul, nu este firmă paravan de securiști și oameni de partid, când ANAF vă blochează conturile, băncile vă execută silit, firmele de leasing își vor recupera bunurile,  redirecționați-le către Cîțu, Arafat și #uie tot Guvernul.

 

Foto: IrishTime.com

 

Sasha Romanov, 3 aprilie 2021 12:39