REPORTAJE

Seară de coșmar pentru turiștii (mai ales arădeni) care au ales să-și petreacă weekend-ul în Stațiunea RÂUȘOR! NU PENTRU TOȚI, însă: de-alde Bîlcea, Cadar… „invitații lu` domnu` Dan au avut curent de la PROTOCOL”

 

Seara de sâmbătă, 30 ianuarie, 2021, a fost una de coșmar și umilință pentru turiștii „normali” care au ales să-și petreacă weekend-ul pe pârtia și în hotelurile din Stațiunea Râușor (județul Hunedoara – 214 kilometri, aproximatriv 3 ore de condus).

„Nu este curent în toată stațiunea Râușor. Singurii care au curent sunt cei de la Hotel Râușor unde sunt cazați Sergiu Bîlcea (cu Geani), Răzvan Cadar si restul – respectiv invitații Hidroelectrica S.A. care se pregătesc de chef!” – ne-au informat, cum au putut și ei, câțiva arădeni care au ales „prețioasa destinație” aseară, în jurul orei 18.45.

(de pe http://www.hidroturism.ro)

„Au preferat, cei de la Hidroconstrucția să lase toata stațiunea fără curent decât să le debranșeze lor bucătăria, la care se produsese un scurtcircuit. Atunci au băgat curent pe instalația ce vine de la pârtie la hotel pe invers, doar să nu rămână și ăștia în frig. Oamenii sunt revoltați în toată stațiunea. Așteaptă să vină televiziunea.”

(Când am auzit ce televiziuni „trebuiau să vină” am știut că n-o să vină nicio televiziune.)

Pe la 20.30 au reușit să ne trimită și câteva fotografii – nu funcționa nicio aplicație pe telefoane… se simțeau „ca-n secolul trecut, dar mai umiliți” – vorba lor.

„Ăialalți… nicio treabă cu „pulimea”… Cât să le fie lor bine la „HOTELUL DE PROTOCOL AL SERVICIILOR – numai invitații lu` domnu` Dan intră acolo!” aveau.

Dar WTF IS DOMNU` DAN?! – întreb ca prostu` noaptea pe pârtie?!

 

 

 

Stăteau, așa, ca fraierii oamenii „de rând”… ca-ntr-o nuvelă rusească stăteau. Au sunat de pe 2G-ul care le-a mai rămas la toate televiziunile și site-urile pe care le aveau în memorie. Ne-au trimis și o știre gata scrisă (era să zicem „la cald”) „la frig”: „Curentul nu se poate porni până JOI! Mii de oameni riscă să stea în frig din cauză că rețeaua este a celor de la Hidroconstrucția și Enelul nu poate interveni. Marea majoritate au centrale pe lemne, dar pentru funcționare au nevoie de curent pentru pompele de caldură.
UPDATE:
Avaria este în curs de remediere datorită intervenției prefectului de Hunedoara care s-a deplasat la fața locului datorită solicitării investitorilor din zonă, în număr de 80 de proprietari de pensiuni.”

 

Aflu, în sfârșit, răspunsul la întrebarea de mai sus: domnu` Dan nu este „fitecine”, cum credeam la început, omologul lui Dan Pulea pe județul Hunedoara – este însuși Dan Ghinescu – un fel de „tata lu` Hidroplm…”  cu care ce treabă avem noi, pulimea?…

Radu Pandelea, 31 ianuarie 2021 8:27

rausor-partieHotel-Rausorstatiunea_rausor-10statiunea_rausor-9statiunea_rausor-8statiunea_rausor-7statiunea_rausor-6statiunea_rausor-5statiunea_rausor-4statiunea_rausor-2statiunea_rausor-3statiunea_rausor-1