CAMPANII

Sebastian Bulumac propune despăgubirea celor care au suferit de pe urma inundațiilor și constituirea unei comisii speciale în CLM

 

Sebastian Bulumac și staff-ul său de campanie au luat atitudine față de neglijența autorităților și de daunele provocate de inundațiile din după-amiaza de Rusalii. Într-o conferință de presă au fost luate în discuție problemele cauzate de lucrările publice de proastă calitate executate în ultimii ani – dar, ce este mai important, s-au propus soluții pentru despăgubirea celor afectați. 

„Reprezentanții societății civile își propun ca în anii următori să fie un actor activ și implicat în relația cu reprezentanții administrației publice locale, respectiv, ca prim pas, au redactat un proiect de hotărâre care va fi transmis în zilele următoare, după ședința de investire a noului Consiliu Local, tuturor consilierilor locali.
Proiectul de hotărâre (atașat ca schiță de lucru în curs de actualizare) va fi revizuit în zilele următoare cu o echipă de juriști și va fi transmis consilierilor locali în formă finală. Reprezentanții societății civile speră ca un număr cât mai important de consilieri locali să-și asume acest proiect și să-l susțină în CLM, în forma propusă sau cu mențiuni ulterioare.

Principalele prevederi ale proiectului de hotărâre vizează:

Sebastian Bulumac a considerat inacceptabilă scuza prezentată de autorități, în opinia cărora sigura cauză a inundațiilor o reprezintă căderile masive de precipitații din ultimele zile. El a menționat atât faptul că datele prezentate de Primarul Aradului cu privire la cantitatea de precipitații au fost false, mult supra-evaluate, cât și faptul că în unele zone ale orașului cu canalizare de peste 100 de ani nu au existat probleme, în timp ce în zone cu investiții realizate recent gospodăriile oamenilor au fost inundate.

Nu în ultimul rând, cei prezenți la conferința de presă au acuzat reacția foarte lentă a autorităților, lipsa de organizare și faptul că aceștia nu au făcut uz de toate prerogativele legale pentru a interveni rapid, eficient și cu scopul de a diminua pagubele” – este comunicatul de presă al societății civile grupată în jurul ideilor și acțiunilor  lui Sebastian Bulumac.

La link-ul de mai jos puteți urmări înregistrarea conferinței de presă:
https://www.facebook.com/OrasulApartineAradenilor/videos/1773211516235191/

 

Critic Arad, 23 iunie 2016 12:07

Page3Page2Page1