miercuri, februarie 1, 2023

SEBIȘUL – DESPODOBIT cu prilejul Sărbătorilor de iarnă. Parcurile din centrul orașului arată ca lovite de apocalipsă [IMAGINI CARE POT AFECTA EMOȚIONAL]

 

„Vreau să fac cu tine ce face primăvara cu cireșii” – celebrul vers al poetului argentinian Pablo Neruda pe care îndrăgostiții de pe toată planeta și-l tatutează pe unde-apucă pare a-și fi găsit antiteza… la celălalt capăt al lumii: la noi, la Sebiș. Nu ți-ar plăcea să facă cineva cu tine ce a făcut primarul Gheorghe Feieș cu cele două parcuri din Sebiș… și mai ales de Crăciun / Revelion n-ai vrea să ți se-ntâmple o asemenea „coafare”!

Se vede treaba că primarul Sebișului numai îndrăgostit nu e de orașul pe care-l conduce… din neolitic… cine știe?… are și dragostea limita ei de vârstă – căci să te comporți așa cu natura din jurul tău, seamănă mai degrabă a „răzbunare pe un oraș care nu te mai suportă”.
Justificată legislativ de furtuna care s-a abătut asupra Aradului pe 17 septembrie, 2017, intervenția edililor asupra bietelor parcuri (cel zis al „Libertății” și cel din spatele faraonicului sediu al administrației locale) dezvoltă un peisaj de-a dreptul apocaliptic, ce oripilează localnicii și alungă orice vizitator. În primele fotografii din galerie este prezentat parcul așa cum arăta el înainte de „toaletare”.

Dincolo de latura estetică a acestui… conflict om-natură, explicația acestui masacru are o matrice pur pragmatică: copacii din centru trebuie să cadă pentru a face loc unor investiții private pe care administrația le-a antamat demult… cu mult înaintea furtunii din septembrie. Practic, conform informațiilor noastre (la îndemâna oricărui locuitor din Sebiș, de altfel), tot centru Sebișului e vândut, cu clădiri istorice și teren cu tot, urmând ca… nimic să nu mai fie cum a fost.

Lăsăm, însă, dezvoltarea acestui subiect pentru după sărbători.

Ultimele Știri

Related news

4 COMENTARII

    • Asa ii zici tu la defrisare? Pt domnu Feies,acuma in pragul anului nou,nu pot sa ii urez decat un sincer: La multi ani,cu executare!

Comentariile sunt închise.