sâmbătă, aprilie 1, 2023

Senatorul Valer Marian vs Trinomul Kovesi-Coldea-Prună – o nouă „bombă mediatică” amorsată de un accident cu mașina de serviciu: Serviciul Român de Informații

 

Un fel de noaptea minții interinstituțională la nivel înalt. Senatorul Valer Marian o acuză pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, de mușamalizarea unui accident rutier produs de adjunctul șefului SRI, Florian Coldea, și-i cere socoteală ministrului Justiției, Raluca Prună. O înșiruire de nume și instituții pe care ți-e și frică să le rostești, darămite să le acuzi de ceva. Un scenariu care poate fi totuși posibil având în vedere relația extra-profesională, extrem de apropiată și foarte bine ascunsă de ochii lumii, dintre șefa DNA, Laura Codruța Kovesi și adjunctul șefului SRI, Florian Coldea.

Dintr-un material-anchetă realizat de portalul Lumea Justiției aflăm,în detaliu, că:

„ Senatorul independent Valer Marian o somează pe ministresa Justiției Raluca Prună să spună numărul dosarului penal care ar fi fost deschis la Secția Parchetelor Militare a PICCJ după pretinsul accident de circulație din seara zilei de 21 septembrie 2008 în care ar fi fost implicați generalul SRI Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, Procuror General al României la acea vreme. Parlamentarul, care acuză mușamalizarea dosarului, cere totodată să i se comunice faptele pentru care ar fi fost cercetat prim-adjunctul directorului SRI, soluția dispusă față de acesta, motivarea în fapt și în drept a rezoluției, precum și identitatea procurorului care a instrumentat cauza:

În seara zilei de 21.09.2008, după ce și-a sărbătorit aniversarea zilei de naștere, generalul Florian Coldea, primul adjunct al Serviciului Roman de Informații a fost implicat într-un accident de circulație pe Bulevardul Ștefan cel Mare din București, în timp ce conducea un autoturism de serviciu aparținând SRI, în care era însoțit de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Laura Codruța Kovesi, accident soldat cu avarierea gravă a autovehiculului. În urma acestui accident a fost înregistrat un dosar penal la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casație și Justiție, care a fost mușamalizat ulterior, fiind emisă o soluție de neîncepere a urmăririi penale.

Solicit să-mi comunicați numărul dosarului penal având ca obiect accidentul de circulație comis de generalul Florian Coldea, faptele pentru care a fost cercetat în acest dosar, soluția emisă și motivarea în fapt și în drept a acesteia, data emiterii soluției, precum și numele și prenumele procurorului care a emis această solutie.

Solicit răspuns scris și verbal.

Senator Valer Marian”.

Raluca Prună este obligată de lege să răspundă la întrebarea senatorului Valer Marian

Adresată în baza dispozițiilor art. 159 din Regulamentul Senatului și art. 112 alin. (1) din Constituția României, în ședința din 17 octombrie 2016 a Senatului, întrebarea lui Valer Marian este, cât se poate de legitimă, ministresa Justiției având obligația legală de a da curs demersului, cu atât mai mult cu cât parlamentarul vorbește despre „ mușamalizare”.

 Valer Marian a cerut cercetarea șefei DNA pentru favorizarea lui Coldea

Să mai spunem că nu este pentru prima dată când senatorul Valer Marian  încearcă să scoată la lumină adevărul despre accidentul din 2008 în care ar fi fost implicați Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi. Precedenta încercare a avut loc în primăvară când, printr-o declaratie politică din 2 martie 2016, parlamentarul le-a solicitat membrilor CSM să sesizeze Inspecția Judiciară pentru cercetarea disciplinară a șefei DNA sub aspectul săvârșirii mai multor abateri, printre care se număra și pretinsa favorizare a prim-adjunctului directorului SRI în dosarul pe care Parchetul General, condus la acea vreme chiar de Kovesi, l-a deschis după incidentul ce ar fi fost produs în trafic în seara zilei de 21 septembrie 2008: „Există indicii serioase, inclusiv mărturii ale unor foști subalterni, că, în perioada în care deținea funcția de procuror general al României, Laura Codruța Kovesi i-a favorizat pe foștii consilieri prezidențiali Elena Udrea și Theodor Stolojan în dosarul Alro, în care firele afacerii de înaltă corupție politică duceau spre președintele Traian Băsescu. De asemenea, exista indicii serioase că, în aceeași perioadă, Laura Codruța Kovesi l-a favorizat pe generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, într-un dosar în care a fost cercetat pentru un accident de circulație comis pe bulevardul Ștefan cel Mare, în fața stadionului Dinamo, în seara zilei de 21.09.2008, în timp ce conducea un autoturism de serviciu, după ce și-a sărbătorit ziua de naștere într-o locație a SRI, împreună cu tânăra șefa a Parchetului General, care l-a acompaniat în mașină.~

 

SURSA :  LUMEA JUSTIȚIEI

FOTO: NașulTV

Ultimele Știri

Related news