Sfârșitul unei frumoase cariere?… Sperăm că NU! Arbitrul internațional Ovidiu HAȚEGAN a suferit un INFARCT, a fost operat de urgență la Timișoara și i s-a montat un STENT CORONARIAN

Ovidiu Hategan

Ovidiu Hațegan (41 de ani) a fost operat de urgență la Timișoara după ce aseară a simțit dureri puternice în zona pieptului, în timp ce se afla acasă, sosit de la un antrenament… nu foarte solicitant.  Ajuns la spitalul din Arad, medicii i-au comunicat că a suferit un infarct și (desigur!), i-au recomandat Timișoara – unde a și fost operat în regim de urgență, la Institutul de Boli Cardiovasculare „Pădurea Verde”. Medicii i-au montat un stent cororarian, iar până pe finalul săptămânii va rămâne sub monitorizare medicală.

Internaționalul arădean va sta sub monitorizare până la finalul săptămânii

„Târziu în noapte, Ovidiu Hațegan era bine, a vorbit cu cei din familie și cu personalul medical. Din primele informații acesta urmează să rămână în spital, sub monitorizare atentă, până la finalul acestei săptămâni”- conform gsp.ro

Ce a declarat medicul Constantin Luca, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara despre starea lui Ovidiu Hațegan:

„Domnul Hațegan a ajuns în stare gravă la spital, în cursul nopții, cu o ambulanță de la Arad. Noi suntem singurul institut din Vestul României care tratează infarctul miocardic acut prin mijloace intervenționale.

Deoarece avem o linie de gardă care asigură permanența la laboratorul de angio-coronarografie, a fost introdus de urgență în sală. I-am făcut angiografia, avea o arteră înfundată și i s-a pus un stent.

Continuăm să îi facem niște investigații suplimentare și în funcție de rezultate vom vedea și ce se va întâmpla cu cariera dânsului.

Este conștient, este bine, comunică, chiar ar putea să se plimbe și să stea cu noi aici.

Prognosticul său este unul bun, nu cred că se pune problema de complicații ulterioare, dar în ceea ce privește cariera sa nu ne putem pronunța încă”, a declarat medicul Constantin Luca, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara.

Arbitrul FIFA a transmis, prin intermediul site-ului FRF, că starea sa este una bună și a spus că lucrul de care are cea mai mare nevoie este liniștea.

„Acum mă simt bine, totul este în regulă, sunt în continuare sub supraveghere medicală. Doresc să mulţumesc staff-ului medical care m-a îngrijit şi tuturor celor care mi-au transmis mesaje şi gândurile lor bune. În momentele acestea am nevoie de linişte, aşa că am rugămintea să îmi fie respectată intimitatea”, a spus Ovidiu Hațegan pentru FRF.

O carieră strălucită, care sperăm să nu se încheie aici

Ovidiu Hațegan a absolvit Facultatea de medicină din Timișoara, dar și-a dedicat întreaga carieră arbitrajului în fotbal. 295 de meciuri a condus Ovidiu Hațegan în Liga 1 până în acest moment, fiind al cincilea cavaler al fluierului ca număr de meciuri.

„Ajuns la 41 de ani, Ovidiu Hațegan mai putea să arbitreze încă cel puțin 4 ani la nivel european, iar în România atâta timp cât trecea cu bine peste testele fizice. Odată cu infarctul pe care l-a suferit duminică seară, rămâne de văzut dacă Ovidiu va mai putea arbitra vreun meci în viitor, chiar dacă șansele ca inima să se refacă sunt de sută la sută.” – opinează cei de la GSP.

Ultimul meci arbitrat în Liga 1 a fost duelul dintre FC Argeș și FCSB, 1-0, de pe 3 martie 2022, iar ultimul meci internațional în Champions League, Atlético Madrid – Manchester United 1-1.

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy