marți, martie 28, 2023

Sfidând ideea Asociației „GAI, CARTIERUL NOSTRU”, Primăria refuză oferta acesteia de a pune la punct clădirea fostei Școli „Generală 10”… pentru că o vrea Consiliul Județean!

 

Primăria Arad „a dat cu flit” proiectului privind centrul educațional din Gai în clădirea abandonată a fostei școli Generală 10… pe motiv de „alte interese”

Scriam la sfârșitul lunii februarie (vezi articol asociat) despre inițiativa lăudabilă a Asociației „Gai Cartierul nostru” care și-a propus să transforme Școala veche din cartierul Gai într-un centru educațional, cultural și social și că primul pas a fost făcut prin depunerea unei solicitări însoțite de un Memoriu detaliat la primăria municipiului. Clădirea respectivă, de pe strada Faurilor colț cu Măgurele din Gai, a fost abandonată în urma comasării Școlii Generale nr. 10 cu Școala Generală 21, iar de atunci a continuat să se degradeze, devenind un real pericol.

Ei bine, solicitarea și Memoriul depus la Primăria Arad a primit flit, pe motiv că „acest imobil face parte din baza materială a instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat și schimbarea destinației se poate face când imobilul nu mai poate fi utilizat în procesul instructiv-educativ și poate fi alocat unor instituții publice pentru desfășurarea unor activități specifice acestora” – în traducere liberă și evidentă așa apreciază o autoritate locală că trebuie să arate un imobil din baza materială a instituțiilor de învățământ în anul 2021 și că, poate, acesta ar mai putea fi utilizat oricând în procesul instructiv-educativ.

Mai mult, din răspunsul transmis către asociație aflăm și că, brusc, inclusiv Consiliul Județean Arad este interesat de locație „în vederea satisfacerii unui interes public”. Unde a fost CJA în ultimii 15 ani de când nici n-a trecut prin fața imobilului, darămite să curețe incinta de buruieni și să întrețină imobilul? Care-i interesul public descoperit brusc pe care trebuie să ni-l satisfacă?

Dar de ce să nu dai flit unui parteneriat onest între administrație și cetățeni când poți s-o faci?

Răspunsul Primăriei Arad transmis Asociației „Gai, Cartierul nostru”:

Imaginilor din galeria foto a articolului asociat li se adaugă cele de astăzi, ca să ne facem cu toții o părere despre cât de interesate au fost autoritățile locale de acea clădire în toți cei peste 11 ani de când a fost abandonată și cum nu au fost capabile măcar s-o igienizeze având la dispoziție „mână de lucru” în baza Legii 416/2001:

(mai multe în finalul articolului)

Reacția asociației astfel cum a fost postată pe pagina de Facebook:

„În urmă cu aproximativ o lună vă anunțam că dorim să ne implicăm în repararea fostei școli de pe strada Faurilor și să transformăm clădirea și curtea într-un veritabil centru al comunității noastre, cu after-school, săli de cursuri și spații de joacă pentru copii. Chiar dacă de mai bine de 15 ani nu a prezentat niciun interes pentru nimeni, acum se pare că acest spațiu e dorit de Consiliul Județean Arad, sau cel puțin așa reiese din răspunsul primit de la Primăria Arad. Ce părere aveți?”

 

Articol asociat:

Asociația „Gai cartierul nostru” vrea să SALVEZE clădirea fostei „Generală 10”, care încă poartă numele BARONULUI! [VIDEO]

Ultimele Știri

Related news