Front 7 INVESTIGATII

Și ce dacă-ți este bătut copilul de patru țigani în buda unui birt în care se vând droguri la pult?! Ești în PECICA – așa că faci ce vrea „MINISTRU” (zis și „NU-I CUNOSC NUMELE”)… de care depinde toată viața ta! [PLÂNGERI PENALE ÎN ORIGINAL]

 

Cel mai cunoscut și influent ministru din Pecica nu-i cine vă gândiți voi (deși nu sunteți departe) – ci un țâgan negru ca bezna, cu ani de pușcărie mai mulți decât ai tu de civilie și care te calcă cu mașina dacă nu te poate bate, iar dacă scapi viu, îți face dosar penal.

MINISTRU ăsta (chiar dacă pe bune… nu știe nimeni cum îl cheamă… cel puțin, nu cât să-și asume că știe cum îl chemă!) e cel mai influent om din Pecica în primul rând că profită la maxim de rata demografică (în creștere) a orășelului de 13.000 de locuitori (Români 57,67%, Maghiari 25,98%, Romi 7,8%, Necunoscut 7,2%, Altă etnie 1,32% – conform paginii Wikipedia / Pecica) – în speță de valoarea politică, socială și economică a  ultimelor trei „minorități”… vorbim despre vreo 4000 de buletine (inclusiv, sau mai ales) de vot aici. Pe scurt – de el depinde viitorul tău politic.

Politic, hai… trecem peste – îl doare-n clop pe „MINISTRU” de doctrina ta… dar partea cu adevărat nașpa începe de la faptul că, mânca-ț`aș, discutăm despre un Bulibașă cu control total asupra a mii de golani natural born tâlhari, hoți, cerșetori răspândiți prin toată lumea, care vin unde trebuie și când li se ordonă. „MINISTRU” are bani de-și cumpără polițiști la kilogram cu casă cu tot… și-o să facem rost și de-o poză cu el și probabil că și de-un interviu – dar până atunci, să lăsăm speța asta să vorbească de la sine.

În Pecica, ceea ce scriem noi aici e „unul dintre subiectele banale ale zilei”…

încă de când s-a colonizat Cocota. De dinaintea lui Pazvante, tot creștinul pecican știe cam ce se întâmplă în (cazul nostru) birtul – simte-o! – CITY SLOT (FOTO PRINCIPAL): se vând droguri (mai ales „magazine” – șoricioaică, prafuri de făcut pulbere… orice, numa` zombie să fie… cică „iarbă nici n-au”), se produc violențe cu frecvența cu care se vând țigări fără timbru („pumnul și pachetul” – respectiv „la fiecare cartuș vândut – un cuțit bonus” – e „cota la bursă”). E locația Numărul 1 la Violență pe metru pătrat de pe întreg județul Arad CITY SLOT ăsta (are numărul pe el de dinaintea erei noastre… poza-i proaspătă… deci e absolut OFICIAL Nr. 1!) – câștigând competiția cu „Neagra” de la Săvârșin sau bombele din Răpsig prin avantajul  că-i din ciment cu fundație de piatră și gratii la geamuri… aproape indestructibilă.

Dacă ai trecut prima oară în viața ta pe lângă ea, ți s-a părut o casă în regulă… un fel de mic omagiu adus vechilor alimentare sau ceva – dar dacă te-a pus naiba să intri acolo noaptea… vorba unui prieten pecican prin adopție:  „Hai, mă! – cum naiba să intri noaptea acolo! Da` să știi că io am intrat odată ziua… și, ce-i drept, era să o iau în freză de la niște țigănuși malaci… numai că unu m-a recunoscut că-s prieten cu profesoara lui… și m-au lăsat în pace. Dar noaptea?… Cum să intri acolo noaptea?!…”
Nimeni n-are tupeu să intre noaptea acolo.
Căci nimic nu-i ce pare în Pecica aia!

Să citim cu atenție această incredibilă Plângere penală întocmită luni, 22 iulie:

Ați înțeles, nu?… cam cine-i MINISTRU în Pecica?… iar

Acum haideți să citim plângerea omului pe care a vrut să-l calce însuși MINISTRUL cu mașina:

 

 

 

…după care dați-ne voie să luăm o pauză de meditație până la episodul următor – respectiv până când domnii polițiști de la Pecica vor catadicsi să ducă dosarul la procuror, să-i dea număr și să ia declarațiile care se impun.
Nu înainte de a ne declara profundul dispreț juridic pe care l-am simțit când am aflat, pe surse, că „MINISTRU” (zis și „NU-I CUNOSC NUMELE”) a făcut și el plângere penală împotriva lui Vârtaci – „iar acea plângere a fost înregistrată la Parchet de către domnul Florea”... dar noi nu credem așa ceva, până ce vedem cu ochii noștri și, de dragul imaginii lor (și-așa „varză”), sperăm să fie doar un zvon.

Radu Pandelea, 24 iulie 2019 11:36

VARTACI2-1CARDAN-plangereVARTACI2CARDAN2PECICA-CITI-SLOT-1