sâmbătă, aprilie 1, 2023

Sinucidere din DRAGOSTE „Made in Vlaicu”… Scurta și trista poveste a lui „Romeo de la apartamentul 2”

 

Probabil că în „Vlaicu” sinuciderile sunt mai numeroase pentru că oamenii sunt mai mulți și mai îngrămădiți. Probabil că nu de aia… uneori ai impresia că „se ia”. Dacă-i adevărat că ideile sinucigașilor sunt transmisibile, precum bolile virale, de ce n-ar fi și practicile?
Unii cred că viața nu-i altceva decât o boală sexualmente transmisibilă – iar conștientizarea acestei idei te agață de tavan… mai ales când TE LOVEȘTE. Dacă ești suflet „slab” și stai în Vlaicu, ai toate șansele să te găsească ai tăi mort.
Auto-mort… din prea multe probleme – în fond – de dragoste.

De exemplu, în scara de bloc de pe Aleea Saturn în care s-a sinucis Dani, la 42 de ani, s-au mai sinucis doi bărbați – aproximativ aceeași vârstă, aproximativ aceleași probleme: probleme de dragoste. Unul din dragoste pentru fostul loc de muncă (a făcut parte din „lotul de disponibilizați” ca urmare a falimentării unei fabrici): s-a spânzurat la el în apartament, la etajul 3, șocând tot peisajul și, mai ales, pe cei care-l iubeau chiar mai mult decât își iubea el fostul loc de muncă. Vorba unei vecine: „Acuma ce-ar fi să ne sinucidem toți de câte ori ne părăsește ceva?!” Apoi, virusul-sau-ce s-a transmis la etajul 4 unde, tot din dragoste, un alt bărbat, tot de aceeași vârstă, a fost găsit de propria sa familie spânzurat  în propriul său dormitor. Tot din dragoste de fostul loc de muncă, combinat cu dragoste pentru băutură (dacă stai în Vlaicu e aproape imposibil să nu te îndrăgostești de băutură) s-a sinucis un fost învățător… luat prin surprindere de grămada de bolovani pe care catastrofalul sistem ne-o rostogolește în avalanșe imposibil de anticipat… de evitat.

Virusul pare să-și facă efectul o dată la 10 ani. Dani s-a sinucis spânzurându-se în baie joi sau vineri, dar l-au găsit abia ieri… luni… după miros. În bloc deja-l știe lumea ca pe „Romeo de la apartamentul 2” pentru că s-a aflat (aproape odată cu poliția) că „băiatul a lăsat un bilet din care se înțelege clar că a făcut asta din cauză că femeia pe care o iubea nu voia să se mute împreună”… așa că de ce să nu poreclești frumos oamenii?!… măcar post-mortem.
Viu fiind, Dani n-a avut o așa de frumoasă poreclă.
Bine că a rămas ceva după el… totuși.

Era „un maramureșean cuminte, care muncea mult… se vedea pe el, că umbla numai în salopetă. Niște prieteni l-au lăsat să stea în apartament… plătea doar cheltuielile (regulat)… avea o soră, măritată în Arad. Mai veneau în weekend doi-trei prieteni pe la el și loveau niște beri… Era respectuos cu doamnele.”

„Cine fras` l-o pus să se mute-n Vlaicu?” – mai comentează un băiețaș din zonă.

30 de ani – 3 sinucideri la o scară de bloc din Vlaicu.

Stăm „bine” și la capitol ăsta, nu?…

***

(Poza-i de când l-a luat Kuki)

––––––

Bibliografie obligatorie în eventualitatea unor comentarii fără înțlegerea textului:

 

Ultimele Știri

Related news

3 COMENTARII

  1. Frumoase rânduri nu am ce spune decât căci tu ești ori micalacean ori anti vlaicu bineînțeles nu îți cunosc motivele doar ca accentuezi mult pe Vlaicu, oare de stătea acel Romeo în micalaca sau alfa nu ajungea sa îl ducă Kuki, întreb și eu…

    • Ba da… și poate o să te șocheze: locuiesc în Vlaicu și iubesc Vlaicu. Cu tot cu sinucigasii sai… fara ipocrizie… in cunostinta de cauza fiind. Daca-l iubesti altfel, vezi ca s-ar putea sa pretinzi ca iubesti ceva ce nu cunosti… ceea ce-i naspa!

  2. … poate totusi nu trebuie simplificata asa de mult cauza ‘sin-uciderii’ , putea fi si ‘cos-ucidere’ sau chiar ‘tangent-ucidere’ .
    Trecind peste bascalau, sunt convins ca motivul ‘din dragoste’ , doar a umplut paharul …. motivelor. Pacat ca NIMENI din jurul lui/lor, nu au vazut/vrut sa vada/ timp sa vada, preludiul/faza pregatitoare sinUCIDERII. (terminat disertatiunea, cap.I )

Comentariile sunt închise.