Site-ul Primăriei Arad are o nouă interfață. Au fost digitalizate 7 servicii și încă 40 vor fi disponibile până la finalul anului

[COMUNICAT DE PRESĂ]
Primăria Arad face un pas mare în direcția digitalizării
Începând de marți, 1 Februarie, arădenii vor putea accesa noul site al Primăriei Municipiului Arad. La adresa deja cunoscută www.primariaarad.ro, cetățenii vor descoperi o interfață modernă, ușor accesibilă, unde vor găsi toate datele și serviciile online existente pe vechiul portal. Lansarea unui nou site al instituției este doar unul dintre obiectivele proiectului „Planificare strategică eficientă și implementare de soluții electronice pentru reducerea birocrației”, în valoare de 3.559.242,40 lei, din care 98% reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă.

Proiectul Primăriei Municipiului Arad a avut două componente:

digitalizarea instituției și implicit a serviciilor pentru cetățeni și planificarea strategică, respectiv actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană și a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Arad, necesară pentru accesarea viitorului buget al Uniunii Europene.

„Mă bucur că un proiect care la un moment dat era blocat și pe care am promis că-l vom încheia la începutul lunii februarie a acestui an, a ajuns la final. Proiectul are două componente: planificarea strategică fără de care nu putem discuta despre accesarea de fonduri pe noul buget al UE și digitalizarea Primăriei, atât în relația cu cetățenii, cât și în interiorul instituției. În relația cu cetățeanul, ne dorim ca marea majoritate a documentelor să fie eliberate fără să mai fie necesară deplasarea la ghișeele instituției.
Cu unele excepții, unde legislația chiar nu ne permite, celelalte servicii vor fi disponibile, de acum înainte, în baza unei parole și a unei semnături electronice pe care cetățeanul o obține accesând noul portal www.primariaarad.ro. În ceea ce privește digitalizarea în interiorul primăriei, etapizat trecem la semnătura electronică și la comunicarea tuturor documentelor între compartimentele noastre, doar în format electronic.”, a explicat primarul Călin Bibarț.

Zona de portal servicii electronice este zona în care cetățenii odată înregistrați în sistem pot să-și completeze o serie de solicitări, iar Primăria va elibera documentele cerute în format digital, semnate electronic, pe canele de comunicare diverse.

Pentru început au fost digitalizate un număr de 7 servicii:
• Autorizații de acces trafic greu
• Autorizații de funcționare
• Avize pentru orarul de funcționare
• Notificarea vânzărilor de lichidare
• Petiții – transmitere și primire răspuns
• Alte comunicări, avize, autorizații, certificate, adeverințe
• Plata electronică a contravalorii serviciilor solicitate (Asociat INDECO)

Până la finalul acestui an, alte circa 40 de servicii electronice vor fi puse la dispoziția cetățenilor de către Primăria Municipiului Arad prin intermediul noului portal.

„Platforma implementată de noi este un suport pentru aproape toate serviciile electronice care pot fi digitalizate de Primărie. În primă instanță, am vizat câteva servicii care au avut ca scop demonstrarea potențialului digitalizării prin platforma de servicii electronice. Eu sunt convins că un astfel de instrument utilizat bine și corect de către funcționarii Primăriei Arad, va face ca numărul acestor servicii electronice să crească repede.”, a declarat Eugen Crețu, director software la SOBIS Solutions.

Obiectivul general al proiectului „Planificare strategică eficientă și implementare de soluții electronice pentru reducerea birocrației” a fost îmbunătățirea procesului de luare a deciziei la nivelul Municipiului Arad prin introducerea unor metode și sisteme coerente de fundamentare a deciziilor, corelarea acestora cu resursele disponibile și pregătirea personalului aparatului de specialitate, precum și a consilierilor locali în vederea utilizării acestor instrumente.

Biroul de presă al PMA

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6491
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy