83 de cadre medicale sunt în concediu medical! Situația prezentată OFICIAL de SCJU Arad privind PERSONALUL MEDICAL nu e menită să liniștească populația – chiar dacă „s-a decis angajarea de personal medical pe o perioadă de 6 luni”

 

 

Este deja evident că activitatea Spitalului Județean Arad este la un pas de blocaj și, nu neapărat din cauza virusului, cât din cauza lipsei de personal medical pe toate palierele. În aceste zile, unele cadre medicale au decis să se pensioneze, 83 de cadre medicale sunt în concediu medical, cei rămași pe baricade încă nu știu dacă și cât vor mai face față situației. Astfel, pentru a face față unui aflux de pacienți infectați cu Coronavirus s-a dispus, angajarea de personal medical pe o perioadă determinată de 6 luni.

Nu e momentul, dar trebuie făcută precizarea. Cel puțin în ultimii 15 ani, toate angajările în Spitalul Județean s-au făcut pe filieră politică, s-au făcut și desfăcut organigrame ca să fie bine pentru toți, mai puțin pentru sistemul și circuitul medical al județului Arad. Ne-am fi dorit dintotdeauna ca anunțurile de angajare în spital, pe orice post, să fie transmise și presei, cu rugămintea de a le publica (gratuit), la fel cum solicită companiile private. S-a preferat varianta unui anunț ascuns pe pagina Consiliului Județean Arad, secțiunea spitale, unde nu intră nimeni dar, la o adică, procedura a fost îndeplinită iar despre concursul propriu-zis nu merită acum să pomenim. De reținut însă că, situația actuală, nu e decât efectul normal al acțiunilor din toți acești ani și a „preaplinului” unui sistem. În vremuri mai limpezi, să ne amintim și asta.

Mai jos informarea oficială din partea Spitalului Județean Arad

[INFORMARE DE PRESĂ –  SCJU Arad, 31.03.2020]

Situația personalului medical:
– Există opt cazuri de medici – șase din Unitatea Primire Urgențe care au anunțat că își depun demisia pentru a intra în pensie.
– 83 de persoane – medici, asistenți, infirmieri, brancardieri, registratori medicali sunt în concediu medical, de pe data de 23 martie.
– La nivelul SCJU Arad, avem 305 medici, 985 de asistenți medicali, 387 de infirmiere, 64 de brancardieri.
– Pentru a face față unui aflux de pacienți infectați cu Coronavirus s-a dispus, angajarea de personal medical pe o perioadă determinată de 6 luni.

Până acum, am angajat 20 de medici, 19 asistenți medicali, și 4 – personal auxiliar.

Articol asociat:

S.C.J.U. Arad: „Folosim același tratament ca la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, pentru tratarea pacienților cu SARS CoV-2.” „Șase medici au anunțat că vor renunța la desfășurarea activității medicale din U.P.U”

 

 

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6490
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy