duminică, februarie 5, 2023

Societate comercială din Bârzava – cercetată pentru mai multe infracțiuni de fals intelectual, fals informatic și transport de material lemnos fără documente

[COMUNICAT DE PRESĂ]
Societate comercială cercetată pentru mai multe infracțiuni

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică cercetează o societate comercială din Bârzava, care, în perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023, ar fi emis 12 avize de însoțire a materialului lemnos, introducând în aplicația SUMAL, date care nu corespund realității.

În continuarea cercetărilor, împreună cu polițiștii din Bârzava și reprezentanți ai Gărzii Forestiere, au fost efectuate 3 controale la depozitele societății comerciale în cauză. În urma acestora, a fost dispusă confiscarea valorică a 253 metri cubi material lemnos (lemn rotund, lemn de foc și cherestea), în valoare de 98.295 de lei și confiscarea faptică a 13 metri cubi cherestea din lemn de cireș, în valoare de 11.700 de lei.

Totodată, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 25.000 de lei, fiind dispusă ridicarea în vederea indisponibilizării a două autocamioane folosite pentru transportul materialului lemnos.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, fals informatic și transport de material lemnos de peste 10 metri cubi, fără documente.

Biroul de presă al IPJ Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news