INVESTIGATII

ȘORICIOAICĂ de ARAD. Maiorul Ciprian Mareș și dealerul Edi Pălincaș – „Victimele datoriei” din teatrul de RĂZBOI și URĂ jucat de capii DIICOT și SRI

 

Când ești dealer de droguri pe treaba ta și te sună șeful de la Antidrog din SRI să îi aduci 300 de grame de iarbă – ce faci, nu te duci?! E ca și cum ai fi pompier și te-ar suna că-i un incendiu fix la casa ta și tu ai zice „pas” sau, mai rău, te-ai ascunde. De cealaltă parte, când ești șeful Antidrog de la SRI, cu ce te ocupi tu și ce cumpărături faci tu când mergi la cumpărături – bomboane cumperi? Nu: droguri cumperi… ce dreaq să cumpere și să vândă unul de la SRI – Antidrog?! Așa… și dacă te arestează un pulete în timp ce tu-ți faci treaba pentru care ești plătit de stat, având în fișa postului să vinzi și să cumperi droguri… e bine așa? E ca și cum pompierul din poveste ar fi arestat în (și pentru) momentul în care stinge casa, cu furtunul în mână… cum ar veni.
Ceea ce urmează nu e o pledoarie în favoarea nimănui. E documentare pură – bazată pe probe, declarații, materiale video și audio etc.

Pentru că orice scenariu absurd trebuie să înceapă de la o tâmpenie banală

– procurorul DIICOT Bogdan Diaconescu, de la DIICOT Arad, l-a prins pe  boxeurul Buda fumând niște ganja împreună cu alți pugiliști recidiviști. Gașca nu ne interesează (în ceea ce ne privește, considerăm că faptul că oameni de genul ăsta fumează ganja e un fapt pozitiv: măcar se mai chilluiesc!), dar ce e important din acest început cu actori care dispar în primele minute din film e că Buda – bagabont cu anturaj și cu capul plin de informații mult mai tentante pentru un procuror decât că niște boxeuri fumează marijuana, a fost încântat să „vomite”: „de exemplu, nu vă interesează, dom procuror, că un polițist de la Crimă Organizată ia șpagă de la un dealer ca să-l lase în pace?” Cum beteșig să nu te intereseze așa ceva?!
Nu atâta pe Diaconescu îl interesa – cât pe șeful lui Diaconescu!
Și a făcut Buda al nost` un denunț, mânca-ț-aș, nu cât un „16”… și 32 îi puțin: 64 % din pedeapsă îi poate lua instanța pentru denunțul respectiv – pentru că așa ceva n-au mai „pupat” ei… neam!

De ce este atât de interesat… peste interesul juridic, propriu-zis, domnul procuror de treaba asta?

Răspunsul scurt este: pentru că domnul procuror-șef  de la DIICOT Arad nu-l suportă pe domnul comandant SRI Arad. De ce nu-l suportă și de ce se consideră într-un război „pe viață și moarte” cu acesta? Pe motiv că, urmare a unui scandal teribil (dar ținut pe silent, mai ales pentru urechile presei), care durează de ani, Serviciul Român de Informații nu mai trimite dosare către DIICOT – și de aia ați văzut atâta… pauză în activitatea structurii respective. Vom explica în cele ce urmează de ce sentimentele sunt reciproce, iar în ultima vreme s-au acutizat.

Pentru cine vând țiganii din Checheci ȘORICIOAICĂ și de ce?

ȘORICIOAICĂ-i zice în jargon la căcatul ăla de se vinde la non-stopul de pe Strada Mușețel din Checheci, prin gangurile dintre Eminescu și Barițiu sau, pur și simplu, pe stradă… de Zilele Aradului, așa. E un fel de praf verde „pușcat”, probabil, cu amfetamină, și lasă lați cu sutele de „juniori” din orașul ăsta incredibil de idiot. Shit-ul e de vreo doi ani pe piață, dar de prin februarie, face, efectiv, ravagii… rupe Psihiatria-n două – doctorița Vrabie a bifat anul ăsta mai mulți tineri drogați decât în restul carierei sale (cu Sorbona cu tot)! Avem o documentare lungă și grea, cu mame înnebunite de durere și neputință, care au făcut plângeri cu kila la DIICOT și SCCO Arad… copiilor lor li se prăjește creierul sub privirile și directa lor… neputință de supraveghere, între blocurile din Vlaicu, Grădiște și Micălaca miroase a encefal ars, iar dacă ai curiozitatea sinucigașă de a te plimba prin boscheții de pe Artileriei, o să vezi demența socială la ea acasă: în formă agravantă și continuată. Avem o documentare, ziceam, care se actualizează zilnic cu povești de astea – numai duminică am mai primit una: o mamă ne roagă „să facem ceva, naibii”, s-o ajutăm să își salveze fiica de 18 ani care a ajuns să dea după ea și după taică-su cu cuțitele de bucătărie, să-l sugrume pe frate-su când e în crize de la Șoricioacă… „acum a apărut, domnu ziarist, ceva sub formă de bilă, pe care și-o face nu știu cum și și-o injectează” – aud.
Avem o documentare, deci… dar organele ne roagă frumos, de luni de zile, „să nu publicați, pentru că… lucrăm la declarații… la analize… la transportul final” – cu obstinație mai că ne roagă și cei de la SCCO și cei de la DIICOT „să nu băgăm încă”… că le *utem lucrarea!
Bine, bă, nu publicăm până vă vindeți voi toată marfa!… îi bine așa?

Bomba abia aici detonează: conform subiectului nostru în curs de desfășurare, analizele căcatului ăluia de șoricioaică sunt făcute, totul e documentat cum trebuie… doar că aici e problema: e prea documentat cum trebuie. E atât de documentat încât nu trebuie nimănui! Cică țiganul din Checheci sub auspiciile căruia se desfășoară operațiunea de „deal non-stop” s-a lăudat la o beție – „cum se laudă țiganii, știi tu, fratele meu!” – că „nici dracu nu se-atinge de mine, că cotizez la șefu procurorilor!”
Când directorul de la SRI aude asta, ce face?! Tu ce zici că face? Scandal face!
După care se pensionează…

De la șoricioaică, deci, li se trage!…

Nu-i „culmea coincidenței” că analizele, documentarea și tot s-au făcut – unde altundeva – chiar la Serviciul Antidrog al SRI al cărui șef a fost arestat?!

Ca să nu ne pierdem epica – s-o reluăm de la denunțul lui Buda. Deci, prins fumat și cu marfă la el, Buda a dat în primire că Pălincaș dă șpagă la un șef de la „crimă organizată”. Atâta aștepta șeful de la… cealaltă „crimă organizată”: i-a pus la Edi telefonul sub ascultare, a convocat polițiști de la Oradea, Timișoara… „Aradul nu trebuie să știe nimic!” (nu-i fraier!…) și… maiorul Ciprian Mareș a căzut aproape de la sine. Pălincaș, în ordinea corectă de idei, e un fel de victimă colaterală a poveștii de război și ură dintre șefii din SRI și DIICOT… oricare dealer putea fi în locul lui… singurul lui merit în „rezolvarea acestui caz” – ca să-i cităm – e că avea cea mai bună marfă din oraș.

În rest – Șoricioaica să-i trăiască… până la următoarea revenire.

Articol asociat:

[ACTUALIZARE] Mandate de ARESTARE pentru 30 de zile pe numele maiorului SRI Ciprian Mareș și al interlopului Edi Pălincaș

Lucian Valeriu, 22 august 2017 9:26