joi, februarie 2, 2023

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad efectuează examinări de tip – electroencefalogramă (EEG) pentru pacienții minori! 

Electroencefalograma se efectuează atât pentru pacienții spitalizați, cât și în cadrul Ambulatoriului SCJU Arad, cu  trimitere de la medicul specialist.  Din 2023, investigația se va putea efectua și pentru pacienții adulți

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad efectuează, începând de marți, 29 noiembrie, examinări de tip – electroencefalogramă (EEG) pentru pacienții minori! 

Investigațiile se efectuează la recomandarea medicilor specialiști în neurologie și psihiatrie pediatrică respectiv a medicilor din cadrul Compartimentului Neurologie și Psihiatrie Pediatrică și din cabinetul de specialitate din Ambulatoriul SCJU Arad – medic coordonator dr. Adriana Bran, medic primar neurologie și psihiatrie pediatrică.

Acest tip de examinare este extrem de utilă în depistarea unor posibile afecțiuni cerebrale deoarece oferă medicului informațiile necesare despre activitatea electrică a creierului pacientului. 

„Electroencefalograma, posibilă de astăzi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, este foarte importantă atât pentru diagnosticarea cât și pentru stabilirea tratamentului adecvat în cazul copiilor cu epilepsie, sindroame convulsive de diferite etiologii, convulsii febrile, suferințe cerebrale difuze.  Electroencefalograma poate fi efectuată la orice categorie de vârstă, fiind o metodă de examinare non-invazivă.” – a precizat dr. Diana Trifa, medic specialist neurologie pediatrică și medic primar psihiatrie pediatrică.

Electroencefalogramă (EEG) și cu trimitere de la medicul specialist

Electroencefalograma se efectuează atât pentru pacienții spitalizați, cât și în cadrul Ambulatoriului SCJU Arad, cu  trimitere de la medicul specialist.

Din 2023, investigația se va putea efectua și pentru pacienții adulți

Începând cu primăvara anului viitor acest tip de examinare se va efectua și pentru pacienții adulți, pe bază de trimitere de la medicul neurolog.

Biroul de presă al SCJUA

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news