Front 7 INVESTIGATII

Spitalul Județean Arad a ajuns o anticameră a morții. Ca și în marile războaie: supraviețuiești doar dacă îl conduci, ești foarte tare sau dacă ai noroc!

 

Au venituri, vieți private, conflicte de interese și au acumulat averi și influență atât de nesimțite încât au trecut de la faza de „invulnerabili juridic” la cea de „îngeri ai morții”: practic, în calitate de bolnav, dacă te-ai întâlnit cu ei, te-ai întâlnit cu moartea!
Ca și în marile războaie: supraviețuiești doar dacă le conduci, ești foarte tare sau dacă ai noroc.
Pentru momentele astea ai plătit tu C.A.S. – să știi, dacă n-ai știut: pentru ca atunci când intri în spital, să fii aproape sigur că ieși mort.

Cei care „se îngrijesc de tine” și-au ocupat posturile prin „dat 10.000 la doamna Geani prin Mirela sau direct, plus angajamentul că votează întru eternitate pentru partid, atât ei cât și familiile lor” – așa că, citez tot din una de-a lor, „nici în chizdă nu le doare!” (Ehh… mai sunt și „tragedii”: am auzit una dintr-o sursă EXTREM-CREDIBILĂ care zice că o fătuță „a adunat, cum a putut și ea, 8.000 de euro, ca să se facă asistentă, i-a și dat doamnei și a așteptat să sune „telefonul de numire”. A sunat – dar i s-a comunicat, sec, că „a dat cineva 10.000 peste tine și mai trebuie să aștepți… dar ținem legătura!”  Și acum „plânge printre ramuri luna”.) La medici și „șefi la administrație” s-a făcut 20.000… s-a scumpit pe măsură ce au câștigat alegerile. La ele-n sat, „fetili” sunt stăpânele mobilelor și imobilelor… au cumpărat toate gecile galbene din mall, iar când tu vii cu boala ta cu tot la UPU, să știi că 8 din cele 10 cadre medicale (de ambele sexe… v-ați prins că nu-i niciun misoginism aici!) care ar trebui să-ți ofere tratamentul pentru care ai plătit neam de neamul tău C.A.S. până atunci, sunt cu gecile alea galbene pe ele la un chef plătit din banii tăi, „Balul personalului medical din toate timpurile” gen, își fac selfie în săli de nunți imense, ca să-ncapă toți, iar asistenta, doamna doctor și directoarea de la îngrijiri tocmai le făceau „una mică-n budă” la mult iubiții și dragii lor când o făcut bună-ta atac cerebral! Dacă nu intri în Spitalul Județean cu ideea asta-n cap și cu un teanc de sute-n buzunar, ai 99% șanse să ieși cu Kuki… ca să-nțeleagă tot românul.
Și mai ai o grijă mare – prima recomandare dacă vrei să fii „survivor”: ăia doi, care au rămas în tot spitalul, sunt singurii pe care nu merită să-i înjuri: pe ei, mâine o să-i dea afară – mai ales dacă-i înjuri tu – iar atunci, când o să ajungi în spital cu capul rupt (STATISTICILE o arată: în orașul ăsta, n-ai cum să nu ajungi la spital într-un fel sau altul), să știi că pe holul de la UPU te va aștepta doar mă-ta.

ÎNCĂ TREI CAZURI de dată foarte recentă care demostrează că Spitalul Județean Arad e o anticameră a morții!

…unul mai obsedant ca altul… și sunt convins că fiecare are cel puțin „trei-patru de dată foarte recentă” în cap: de aceea și țin să reiterez dezideratul social care ar trebui să fie al tuturor, nu doar a câtorva voci din underground: DEMOLAȚI ACEA FABRICĂ DE BOLI ȘI CORUPȚIE – păstrați-o cel mult ca Serviciu de Medicină Legală și morgă… că aia și e, de fapt!

Persoanele din această scurtă „schiță de caz” sunt discrete sau, pur și simplu, n-au apelat la presă din mândria de a nu fi considerate victime în niciun fel… le înțeleg perfect și de aceea nu le voi face publice numele (pentru eventualii contestatori care se simt lezați de afirmații, avem un stick gata pregătit pentru magistratul-judecător al cauzei)

1. Un prieten de 42 de ani a intrat cu o afecțiune neurologică și a ieșit cu patru infecții nosocomiale, plus tratament psihiatric „ca la nebuni. „Ciuperci și alte porcării, mâncare proastă, gongi… trei zile de coșmar, pe care nu o să le mai repet în viața mea… indiferent cât m-ar costa să mă duc la un privat, cu recomandări serioase”.  Sănătos-tun până atunci – și azi, din fericire, pentru că este „tare” și a făcut un tratament serios… de refacere după experiența de pacient în S.J.A. (altfel, nu-i loc să supraviețuiești traumelor dobândite).
Nici nu mai are curajul să treacă pe „Victoriei”…

2. Bunica octogenară a unui cuplu de prieteni mutat în diaspora germană a suferit un atac de panică în fapt comun vârstei, care în mod normal, în orice țară care respectă drepturile minimale ale pacientului, nici nu necesita spitalizare… cel mult, o supraveghere de 24 de ore și un medicament banal. I s-a administrat de către „asistenta de serviciu” un tratament inadecvat, TOTAL ÎMPOTRIVA  afecțiunii de care suferea! Cadrele medicale și-au dat seama de greșeală abia… când nu mai era nimic de făcut. Amănunte poate că vă vor da chiar ei… vorbeau despre această intenție la slujba de înmormântare. Au venit mai ales în speranța că poate mai au pentru ce să revină în țara asta… în orașul pe care, de altfel, îl iubesc.
Nu cred că vor mai reveni – decât pentru a-și lua un ADIO DEFINITIV.

3. Mătușa unei prietene a suferit un A.V.C. aseară. Aceasta este povestea ei, scrisă „la nervi”: „Am stat 5 ore la UPU. 40 de min am așteptat să intre la consult. După care 3 ore a durat să-i facă analizele, C.T. și să o vadă neurologul. După care a mai trecut o oră până la internare. După care m-am dus să cumpăr un medicament pe care spitalul nu-l are. După care am jurat că io, la bătrânețe mă sinucid mai bine decât să ajung așa.”

***

[ACTUALIZARE – 3 ianuarie, 2020, ora 7.30]

„Bună ziua. Vreau să vă spun povestea mea pe scurt cu spitalul din Arad. Am avut entorsă la picior. Am ajuns la urgențe la Sântana, unde o doamnă nici nu m-a bagat în seamă, mi-a vorbit foarte urât, nici măcar nu a sunat la salvare… Bun, am plecat la Arad. Acolo am stat 6 ore ca nici măcar să mă întrebe cineva de ce am plângeam de durere. După 6 ore a venit un băiat care m-a întrebat: «doamnă, tot aici sunteți?» M-a luat cu el, m-a dus să ma consulte doctorul…
 Era așa un fum în camera aia de puteai să îl tai cu cuțitul. Domnii stăteau la cafea pe Facebook și,  bine mersi, pacienții în Sala de așteptare. Sunt angajată, plătesc ce trebuie plătit la stat… dar asta e Romania!” – este doar una dintre sutele de confesiuni pe care acest articol (care nu și-a propus nimic altceva decât să pună sare pe rana puroindă a infecției care este Spitalul Județean Arad) le-a declanșat.
Comentariul este preluat de pe grupul de Facebook Arad Oficial, i-am editat doar semnele diacritice și de punctuație, iar întreg topicul poate fi accesat AICI. 

De asemenea, pentru cei care au intrat pentru prima oară acest site… iar de pe celelalte n-au aflat EXACT cine sunt doamnele Geani și Mirela… cine-i Faraonul și alte piramide și structuri care ar trebui rase de pe fața pământului pentru ca LUCRURILE SĂ ÎNCEAPĂ DE UNDEVA – alăturăm următoarele

ARTICOLE ASOCIATE

…repertoriul nostru jurnalistic doar pe anul 2019, pe acest subiect… urmare căruia ne-am ales cu un proces în instanță și de restul, cititori (ceea ce și era și este în intențiile noastre și în spatele acestei investigații, de altfel – nimic altceva!) – e bine de îngroșat cu acest prilej:

SPITALUL Județean Arad este un FOCAR de INFECȚII NOSOCOMIALE și BOLI, care stă pe o „pungă” de PISICI și ȘOBOLANI și care trebuie RAS de pe fața pământului… IERI! [1]

 

Dacă ai REUMATISM, „consolează-te”, că și Spitalul Județean Arad are: îi CAD TAVANELE. Există, însă, și o „parte bună” a acestei catastrofe: dacă faci infarct, te operează GRATIS. Iustin Cionca: „S-a muncit mult pentru asta!”

[NEWS ALERT] Spitalul Județean Arad a ajuns la DATORIA ISTORICĂ de 18 milioane de lei, e pe modul „BEZNĂ” la toate capitolele, iar singura salvare de la FALIMENT a SĂNĂTĂȚII e o descindere DNA

Atenție, doamnelor: un PERVERS cu servietă intră noaptea în Spitalul Județean Arad, pretinde că-i POLIȚIA, urlă că „spitalul este ÎN INCAPACITATE DE PLATĂ!” și dă afară infirmiere. ADMINISTRATORUL PUBLIC, Gheorghe STOIAN, FILMAT de slugi, se prezintă singur…

Un nou caz de CORUPȚIE CRIMINALĂ la Spitalul Județean Arad: o infirmieră de 37 de ani a suferit un Accident Vascular Cerebral duminică, în timp ce se afla și la SERVICIU, și în CONCEDIU MEDICAL… „pe barba asistentei-șef de la CHIRURGIE”

I-a fost cu NOROC – deși ne-a dat în JUDECATĂ pentru asta: l-am făcut „căcat cu servietă” și, după TREI LUNI, a ajuns PREFECT!

Lucian Valeriu, 2 ianuarie 2020 10:46

SJArad