ȘTIRI

Spitalul Județean Arad are de toate, mai puțin medici! „La boli infecțioase, din 6 medici, nu mai avem în acest moment niciunul!”

 

 

 

Astăzi, 1 aprilie 2020, la Digi 24, Carmen Lucuta,  manager al Spitalului Județean Arad, a intrat în direct pentru a răspunde unor întrebări cu privire la situația personalului medical având în vedere numărul mare de medici care și-au prezentat demisia, au demarat procedura de pensionare sau se află în concediu medical. Mai jos redăm precizările:

Moderator Digi 24: Cu îngrijirile cum stați, aveți parte de tot, de toate condițiile, pentru că vorbim totuși de 83 de angajați, ați spus că fac parte din diferite secții, atât medicii, cât și celălalt personal.

Carmen Lucuța: Deci avem în total 371 e medici, 985 de asistenți, 305 rezidenți, 387 de infirmieri și 64 de brancardieri. Avem doar unele specializări unde deficiența este foarte mare, de exemplu medici ATI, medici boli infecțioase – este groaznic, la boli infecțioase din 6 medici, nu mai avem în acest moment nici unul.

Moderator: Deci toți cei șase au intrat în concediu medical sau și-au depus demisia?

CL: Nu, medicii aceştia sunt pe motive de sănătate, nu pot să se prezinte.

Moderator: am înţeles, deci în momentul acesta, pe boli infecţioase nu este nici un medic la arad?

CL: Da, şi cei de la pneumologie suplinesc.

Moderator: Iar la ATI, care este situaţia la terapie intensivă?

CL: La terapie intensivă, datorită faptului că am suplimentat numărul de paturi cu 13 paturi pentru asigura pacienții cu covid, este un deficit foarte mare, avem doar 10 medici ATI, din care 2 în concediu medical și deja am încadrat șase persoane, șase medici cu contract pe perioadă determinată, dar mai avem nevoie.

Moderator: 6 medici aţi reuşit să încadraţi…

CL: Pentru că avem patru linii de gardă, patru secţii de ATI în spital. Suntem cel mai mare spital al judeţului Arad, toate secţiile sunt aici la noi. Noi funcţionăm în 11 locaţii.

Moderator: Am înţeles. în ceea ce-i priveşte pe cei 14 medici care şi-au depus demisia din diverse motive, aţi încercat să discutaţi cu dumnealor, aţi încercat să-i convingeţi să rămână, ţinând cont că este această perioadă?

CL: Da, bineînţeles. Dar vă spun, este o panică generală.

La un alt post de televiziune național, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad, Simina Roz, a afirmat că „există medicamente la Arad, există pe stoc echipamente de protecție, dar doar pentru ziua de azi, urmând ca alte materiale să ajungă la Arad”. În plus, purtătorul de cuvânt face un apel către cadrele medicale ale spitalului, dacă au orice nemulțumire, să o contacteze, să-i spună orice problemă și le promite că nu va divulga conducerii numele acestora.

Între timp, la Arad ar trebui să ajungă ministrul sănătății, Nelu Tătaru, pentru verificarea în teren a situației.

Articol asociat: 

83 de cadre medicale sunt în concediu medical! Situația prezentată OFICIAL de SCJU Arad privind PERSONALUL MEDICAL nu e menită să liniștească populația – chiar dacă „s-a decis angajarea de personal medical pe o perioadă de 6 luni”

Critic Arad, 1 aprilie 2020 3:46