joi, februarie 2, 2023

SPORTIVII vor fi TESTAȚI înainte de reluarea pregătirilor… „Dar, subliniez, va trebui să găsim RESURSELE FINANCIARE” zice ministrul Tineretului și Sportului

 

Sportivii ar putea fi testați de coronavirus înainte de revenirea la antrenamente sau competiții, a transmis Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, într-o videoconferință de presă. Aceasta ar fi o condiţie a reluării activităţii sportive pe care a discutat-o cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Testarea sportivilor trebuie susținută financiar de organizatorii de competiţii şi cluburi și va fi reluată periodic. Ionuț Stroe spune însă că statul român are, în acest moment, o capacitate limitată de testare.

„Dorim testarea sportivilor la momentul intrării în aceste baze sportive. Deci orice fel de pregătire sau competiţie nu va demara fără o testare, o testare care se va repeta. Aşadar toate stagiile de pregătire ale sportivilor vor debuta cu această testare de coronavirus, iar ea va fi reluată periodic. Va fi o condiţie, aşa cum am discutat cu Ministerul Sănătăţii, iar asta se întâmplă oriunde în lume. Dar, subliniez, va trebui să găsim resursele financiare, iar organizatorii de competiţii şi cluburile vor trebui să găsească resursele financiare pentru a susţine aceste testări.

Pentru că în momentul acesta capacitatea noastră de testare e una limitată, vedem că sunt situaţii în care nu putem testa zilnic toţi medicii din spitale care luptă cu acest virus. Deci e o chestiune pe care trebuie să o avem în vedere”, a spus Stroe, îngrijorat de faptul că un singur sportiv depistat pozitiv cu COVID-19 ar suspenda întrecerea respectivă.

„Slavă Domnului că în acest moment nu avem niciun caz de infectare în sportul românesc. Chiar dacă măsurile au fost drastice şi unii ne-au criticat, ele au funcţionat. Un sportiv infectat, mai ales în zona sporturilor de echipă, pune în pericol şi blochează întreaga competiţie.

De asta măsurile sunt drastice. Nu vrem să ajungem în această situaţie şi de aceea înainte de competiţii, medalii, trofee, performanţă şi altele trebuie să punem siguranţa sportivilor. Nu putem desfăşura competiţii cu echipe carantinate”, a mai spus Ionuț Stroe.

Ultimele Știri

Related news