Statele Unite anunță noi sancțiuni pentru compania Huawei

 

Huawei este vizat de noi sancțiuni din partea Statelor Unite. FCC – Federal Communications Commission, autoritatea americană de reglementare a telecomunicațiilor, a anunțat măsuri pentru excluderea companiilor de telecomunicații dintr-un mare program de subvenții, dacă acestea continuă să folosească echipamente ale unor companii considerate „de risc”. Este vorba de companiile Huawei și ZTE, considerate ca făcând parte din această categorie.
Statele Unite continuă să ia măsuri contra companiei chineze. De mai mult timp SUA și aliații săi au impus sancțiuni companiei Huawei în urma informațiilor că dispozitivele acestei companii sunt folosite de guvernul chinez pentru spionaj. FCC se alătură administrației Trump în măsurile împotriva producătorului chinez care este deja exclus din rețelele 5G, dar și 4G și 3G în Statele Unite.
Președintele FCC, Ajit Pai, a vorbit recent la Conferința Mondială de Radiocomunicații din Egipt (Sharm el-Sheikh, 28 octombrie – 22 noiembrie 2019), arătând din nou cu degetul spre Huawei și ZTE, principalii „destinatari” ai interdicției impuse de administrația Trump în urmă cu mai bine de cinci luni. Ajit Pai a anunțat că introduce o hotărâre prin care interzice tuturor tipurilor de operatori din SUA să utilizeze subvenții federale pentru a cumpăra echipamente sau servicii de la Huawei sau ZTE.
Între timp compania Samsung este preferată de serviciile federale din SUA. Mai multe smartphone-uri Samsung au fost certificate recent pentru a fi folosite de serviciile federale de securitate din Statele Unite. De asemenea, marile companii de telefonie mobilă din SUA colaborează cu Samsung pentru a implementa noua rețea 5G pe scară mare în SUA.
Măsura acoperă două părți, conform PhonAndroid. Prima parte, care este de natură punitivă, va priva companiile americane de un program major de subvenții de 8,5 miliarde de dolari. Acest program permite finanțarea operatorilor de telecomunicații pentru a-și extinde rețelele și serviciile la cât mai multe persoane. FCC nu numai că le menționează explicit – „companiile chineze Huawei și ZTE prezintă un risc inacceptabil pentru securitatea națională a SUA”, dar le definește drept „ostile, capabile să folosească dispozitive ascunse pentru a ne spiona, a ne fura și a ne umple de malware și viruși”. Președintele FCC Ajit Pai are motive să creadă că cele două companii chineze Huawei și ZTE „prezintă un risc inacceptabil pentru securitatea națională a SUA.”
A doua parte a noilor măsuri urmărește să forțeze toți operatorii care folosesc deja echipamente Huawei pentru a le înlocui cu cei ai altor furnizori. „Mai întâi necesită o evaluare pentru a determina exact cât de multe echipamente Huawei și ZTE sunt în aceste rețele.” FCC este gata să sprijine financiar operatorii pentru a-i ajuta să treacă la „furnizori mai fiabili”. Propunerea necesită în continuare aprobarea celorlalți membri ai Consiliului de administrație al FCC. Un vot este programat să aibă loc pe 19 noiembrie și nu există îndoieli cu privire la rezultatul acestuia.

Sursa Foto: via phonandroid.com

 

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6545
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy