marți, ianuarie 31, 2023

STOP! Nu mai vrem victime ale sistemului medical arădean! Povestea domnului Alexandru

 

Din păcate este vorba despre un caz cât se poate de real și nu este vorba de un caz izolat. Este vorba despre o persoană respectabilă, pe care o cunosc de când m-am născut. Este vorba despre un om, despre oricare dintre noi. Nu este vorba nici despre vreun „tratament pe perioadă determinată de Covid” pentru că o asemenea practică este prea veche și prea însușită în sistemul medical arădean. Evident, sunt și unele excepții de medici, pe care îi exonerăm din start de orice acuză. Ar fi ideal să fie cât mai multe excepții. Despre un alt caz real, pe același tipar dar cu mult înainte de pandemie, deci fără nicio scuză, este și unul dintre articolele asociate de la final.

În acest material este vorba exclusiv despre dezumanizarea personalului medical, înainte de orice. Da, trebuie să fie respectate Protocoale medicale. Da, trebuie să se respecte protocoalele actuale cu Covid la pachet. Da, trebuie înțelegem asta și noi pacienții sau aparținătorii noștri. Dar, niciun protocol NU TREBUIE SĂ DEZUMANIZEZE. Un act medical de calitate, dincolo de lipsurile unui sistem corupt și mizerabil, încărcat până la surpare de incompetenți, se bazează exclusiv și înainte de toate, pe EMPATIE. Pe ideea filosofică despre omul din fața noastră care a venit la noi dintr-o suferință. Un act medical de calitate presupune grijă, presupune responsabilitate chiar dacă magazia spitalului este goală. Un act medical de calitate este despre omul medic și omul pacient. De la egal la egal. Despre respect și bună-cuviință.

Drama domnului Alexandru ar putea fi drama oricăruia dintre noi și NU PUTEM PERMITE să se mai întâmple asta. Detaliile dramei prin care a trecut acesta ( în periplul său prin nepăsarea Spitalului Județean Arad, care a intrat pe picioare în ciuda unui AVC și a ieșit, după două săptămâni, în scaun cu rotile și cu pareză) sunt enunțate chiar de fiul său, Alexandru Nistor, printr-un mesaj public pe Facebook.

„ Vă povestesc o întâmplare reală. În urmă cu două săptămâni tatăl meu a suferit un accident vascular cerebral. Ne am prezentat la UPU Arad, luni la ora 15.00 unde i-au făcut CT și au stabilit că într-adevăr așa este. L-au pus pe un scaun și l-au aruncat într- un colț,  jos la UPU. Pănă noaptea la ora 23.30 nu l-a mai băgat nimeni în seamă. L-au ținut nemâncat și fără tratament deși este și diabetic și suferise un AVC. L- au transferat în miez de noapte la clinica Laser unde l-au închis într-o cameră până a doua zi la ora 15.00 când i-a venit testul Covid negativ. Acolo aceeași poveste. Fără mâncare și fără tratament medical. A intrat în spital pe picioare ( n.red. acum două sptămâni). Ieri ( n.red. 31 iulie) l-am scos în scaun cu rotile, paralizată partea dreaptă. La întrebarea adresată unuia dintre medicii de la neuro vis-a-vis de starea în care a ajuns acesta, mi-a răspuns sec. Se pare pare că starea s-a agravat de când a intrat în spital și până a ajuns pe secția de neuro. 24 de ore a fost umilit și privat de tratament medical deși cazul său era de grad zero. Au ținut un om de 78 de ani care suferise un AVC timp de 24 de ore fără tratament. M-i a povestit cum a încercat în timp ce se afla închis în camera la clinica laser să meargă la toaletă. A căzut în baie pe jos, peste cada de duș și abia a reușit să se târască înapoi în pat lovit la cap și la spate. Ăștia sunt medicii din Arad. Cam asta fac cu părinții noștri. Îi umilesc și îi omoară cu zile sau îi distrug pe viață. „Halucinant” și „oripilant” sunt cuvinte mult prea frumoase pentru a putea descrie ceea ce se întâmpla în spitalele din Arad. O femeie tânără a fost omorâtă cu zile împreună cu copilașul pe care îl purta în pântec. Tatăl meu a fost privat timp de 24 de ore de tratament medical deși suferise un accident vascular cerebral. A intrat în spital pe picioare și ieri l-am scos în scaun cu rotile pe jumătate paralizat. Oare câte astfel de cazuri mai sunt în Arad și nimeni nu vorbește nimic despre ele? Este inuman să nu acorzi tratament medical unor oameni care se prezintă cu afecțiuni grave la spital sub pretextul lipsei rezultatului la testul Covid. Pacienți cu afecțiuni grave sunt ținuți pe holurile spitalului cu zecile de ore până îi bagă cineva în seamă. Măsurile luate de acest guvern i-au transformat pe majoritatea medicilor din șpăgari în torționari. Ăsta este crudul adevăr.” – este mesajul postat pe pagina de Facebook de Alexandru Nistor.

„ Eu, personal, o să merg până la capăt. Am să lupt până la ultima picătură de energie. Depun eu plângere, nu aștept pe nimeni să se autosesizeze” ne-a declarat acesta.

Directorul interimar al SCJU Arad, Florina Ionescu, a declarat pentru Agerpres că a cerut verificarea documentelor medicale în acest caz.

„Astăzi am aflat despre cazul acestui pacient. Am cerut deja directorului medical să verifice documentele medicale, să discute cu medicii implicaţi pentru a afla exact ce s-a întâmplat şi pentru a putea lua măsurile care se impun”, a precizat Florina Ionescu.

Articole asociate:

Spitalul Județean Arad a ajuns o anticameră a morții. Ca și în marile războaie: supraviețuiești doar dacă îl conduci, ești foarte tare sau dacă ai noroc!

 

https://criticarad.ro/incompetenta-nu-covid-19-a-luat-doua-vieti-la-arad-un-caz-halucinant-pentru-care-trebuie-sa-plateasca-toti-vinovatii/

Ultimele Știri

Related news

3 COMENTARII

  1. D-le Alexandru,asta se întânplă când suntem conduși de cumpărători de Diplome.Oripilant.Doresc multă sănătate tatălui d-voastră

  2. Saptamana trecuta a murit tatal meu acolo tot din neglijenta medicilor. A ajuns la spital cu probleme de respiratie si l-au tinut o zi intrega fara masca de oxigen si nici un tratament, cu masca normala, pana a venit testul de covid negativ. Abia apoi i-au pus masca de oxigen si i-au dat perfuzie cu glucoza desi si-au dat seama ca are probleme la plamani, nu i-au dat antibiotic, etc. L-au lasat sa moara cu zile. A avut pneumonie. A avut doar 61 de ani. Nici macar la inmormantare nu am putut sa merg pentru ca nu locuiesc in Romania. Cred in justitie divina dar nu i mai putem lasa sa ne omoare bolnavii.

Comentariile sunt închise.