Studiu Samsung: încărcarea inversă este noul trend

studiu samsung
Distribuie:

 

Versiunea Samsung de încărcare inversă fără fir se numește PowerShare și se găsește pe seria Galaxy S10. Aceasta va fi disponibilă și pe viitoarea serie Samsung Galaxy Note 10. Caracteristică vă permite să utilizați spatele unui telefon Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10 sau Galaxy S10+ ca un pad de încărcare fără fir.

Puneți telefonul cu fața în jos și puneți dispozitivul ce vreți să-l încărcați pe partea din spate a receptorului. Acest lucru va funcționa cu alte telefoane compatibile și smartwatch-uri sau, de exemplu cu setul de căști wireless Samsung Galaxy Buds. Rețineți că telefonul gazdă va folosi bateria pentru a încărca dispozitivul aflat pe panoul din spate.

Un studiu interesant realizat de Samsung Germania ne dovedește modul în care oamenii sunt dependenți de telefoanele lor. Dintre cei 6.500 de europeni care au participat la sondaj, 35% au spus că preferă să aibă o baterie complet încărcată pe telefonul lor, în loc să primească curent de la altcineva, de la un alt telefon. În timp ce doar 14% dintre respondenți au spus că sunt dispuși să-și transfere prețioasa energie a bateriei unui alt telefon. 39% ar încărca wireless bateria unui coleg din birou, 62% ar împărți energia bateriei cu un prieten sau un partener, iar 72% din respondenți ar transfera din bateria lor către un membru al familiei.

Samsung spune că oamenii care împărtășesc din viața bateriei oferă un cadou și o parte intimă din ei înșiși. Compania chiar numește acest lucru o „victorie”, observând că 62% sunt dispuși să cumpere o ceașcă de cafea pentru un străin în schimbul încărcării bateriei și 7% spun că ar fi de acord să meargă la o întâlnire cu cineva dacă au împărtășit o parte din durata de viață a bateriei cu ei.

Încărcarea inversă fără fir poate fi noua modă, o modalitate de a cunoaște noi oameni, de a socializa. 72% dintre respondenți nu vor împărți din durata de viață a bateriei lor prima dată, cea mai mare parte a acestora ar face acest lucru doar a treia oară. De aceea s-ar putea să auziți pe cineva în curând la un bar sau restaurant spunând: „Vrei să-ți împărtășești bateria lui Galaxy S10 cu mine? Nu sunt o fată de genul ăsta„. Sună cumva ca o tentativă de a avea relații intime. 21% dintre europeni au afirmat că primirea de energie de la alt telefon este cel mai apreciat gest atunci când ies. Nici nu știm ce să mai credem!

„Ceva valoros ca o baterie de smartphone încărcată full, activează zonele și reacțiile chimice din creier care sunt asociate cu bucuria și încrederea. Împărtășirea energiei este o modalitate excelentă de a vă face noi prieteni, deoarece deschide o nouă dimensiune a comportamentului uman și a interacțiunii” a spus Katherine Templar, psiholog comportamental, citată de PhoneArena.

Tehnologia care permite smartphone-urilor să împărtășească wireless energia bateriilor ajută în același timp la dezvoltarea comportamentului digital și uman modern. Cercetarea Samsung arată că încărcarea altor dispozitive cu bateria proprie este un mijloc eficace de îmbinare socială și îmbunătățire a încrederii în relațiile moderne” a spus și Mark Notton, director de portofoliu și strategie pentru produse mobile la Samsung Electronics.

Dacă vă aflați în Europa și telefonul dvs. este pe cale să moară, stați departe de cei aparținând generației Milenarilor (anii de naștere 1980-2000) și generației Z (anii de naștere 1997-2012). Din generația Z și a Milenarilor doar 21% vor să utilizeze PowerShare pentru a vă ajuta. În schimb, adresați-vă cuiva de 55 ani sau mai mult. Ei sunt mai dispuși (36%) să vă dea ceva energie de la telefonul lor. Și dacă cineva vă spune că nu are suficientă durată de viață a bateriei pentru a împărți și la altul, nu îl credeți! O treime (33%) dintre cei care au participat la sondajul Samsung au spus că vor minți despre acest lucru pentru ca ei să aibă mai mult energie pentru smartphone-ul propriu.

.

Categorie: Știri
Etichete: amsung Galaxy S10e, Galaxy Buds, Galaxy S10, IT, PhoneArena.
Distribuie:
Articolul anterior
Soluția e simplă și s-a mai aplicat: punem mâna fiecare pe câte un târnăcop, ne dărâmăm trecutul și facem un REFERENDUM PENTRU COPII!
Articolul următor
Asociația Turism Alternativ promovează monumentele de patrimoniu prin aplicația Geocaching

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie