joi, august 11, 2022

SUPERCUPA ROMÂNIEI pe UTA – ce prilej mai potrivit de a asculta șlagărul „Ghiță Falcă, pleacă din Arad” cu personajele principale de față?!

Mărturisesc (spășit) că n-am venit la Supercupa României pentru C.F.R. Cluj cu Sepsi… fix-pix mă interesa cine câștigă (aș fi pariat pe CFR… bine-am făcut că n-am pariat, din simplul motiv că nu pariez) – deși mi-o plăcut c-or câștigat ungurii (în primul rând c-or fost mai mulți și-or cântat mai tare, și-n al doilea rând c-or jucat mai bine în a doua repriză și-or dat o splendoare de gol al victoriei).
Nici pentru „primul arbitraj cu VAR” nu m-am dus… am parte de arbitraj video și-acasă, și la birou, și pe străzi… chiar în exces.

Pentru ca s-ascult live „Ghiță Falcă pleacă din Arad” și ca să contemplu aceste bannere am fost la Supercupa României

S-a auzit de la Tribuna I, unde aveam bilete, „cu bruiaj”… așa l-au ascultat și Falcă, Meszar, Bîlcea, Cionca, Bibi – care erau face-to-face, chiar dacă la vreo 70 de metri distanță, și restul celor 10.500 de spectatori prezenți, plus cine știe câte sute de mii de telespectatori,

dar DACĂ DAI CLICK AICI (până ce nu șterge fata postarea… deși nu cred c-o va șterge) o poți asculta cum sună „din miezul galeriei”.

Cunosc arădeni (mulți!) care ascultă piesa asta la căști, la maxim când se pilesc în grup, prima oară când deschid YouTube-ul… ba chiar ar fi în stare să-i cheme pe băieți să le-o cânte la nuntă și să le plătească pentru asta (cum îi dau alții bani lui Tinu pentru „Mândră floare-i trandafirul”) – nu-s vreun „meloman politic de conjunctură”!

De 10 ani de când am înregistrat-o în fața Primăriei nu mă dau jos de pe ea

– căci nu cred că Aradului ăstuia i s-a compus vreodată un imn mai tupeist, realist, adaptat vremurilor, melodios și obsedant totodată decât acest „Ghiță Falcă, pleacă din Arad”.
Și, da, știu că valorile, năzuințele naționale sau locale ale niciunui imn nu se împlinesc niciodată –  Ghiță Falcă nu va pleca din Arad, decât ca să se-ntoarcă pentru a mai candida la ceva, ca să mai cumpere o bucățică din el, românul nu se va deștepta nici în vecii-vecilor, nici Germania nu e mai presus de toate, nici Dumnezeu nu-i plătit să o păzească pe milostiva regină (singurul imn corect d.p.d.v. al unei rugăciuni colective e cel al Spaniei – și asta pentru că n-are text).
Nici imnurile cântate de galeria lui Sepsi Sfântu Gheorghe – exclusiv în maghiară – nu se vor „transpune în realitate”… dar asta e altă poveste… care ne interesează cam cât ne-a interesat meciul propriu-zis: puțin spre deloc.

Apropo… Meszar a dat și un interviu pentru Digi Sport, intitulat UTA Arad se vinde, dar în mod diferit: „Nu solicităm niciun ban”. Care e singura condiție

https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/uta-arad-se-vinde-dar-in-mod-diferit-nu-solicitam-niciun-ban-care-e-singura-conditie-1790359

…în speță a formulat un autodenunț despre „cum se spală bani, scăpând totodată de datorii”… un adevărat „manual pentru bagabonți”.
Aspecte asupra cărora vom reveni pe larg în zilele care urmează…

Ultimele Știri

Related news