luni, martie 27, 2023

Suporter Club UTA – despre „Groparul fotbalului arădean” și gazonul de pe „Francisc Neuman”

Începem prin a spune că ne vedem puși în fața unei noi situații rușinoase sau, mai bine spus, rușinea la care este supus Aradul, de către politicieni fără scrupule, revine din nou în atenția cel puțin a întregii țări.

Cu toții ne-am imaginat că, odată ce scăpăm de ligile inferioare, odată ce scăpăm de coclaurile județului, odată ce scăpăm de arena „Motorul”, unde Aradul fotbalistic a trăit două rușini inimaginabile pentru orice oraș condus de oameni bine pregătiți și bine intenționați, ne vom întoarce acolo unde ne este locul.
Cu toții ne-am imaginat că, odată cu promovarea în primul eșalon fotbalistic și, odată cu revenirea „acasă”, pe Arena „Francisc Neuman”, un stadion nou, chipurile modern, cu toate dotările necesare, vom scăpa de aceste episoade rușinoase și nu vom mai fi ținta ironiilor întregii țări.
Dar, din păcate, n-a fost așa, iar asta pentru că noul stadion a fost construit după „rețeta” servită arădenilor de marele „bucătar” Gheorghe Falcă, un individ al cărui nume poate fi sinonim, printre altele, și cu „Groparul fotbalului arădean”…
individul sub a cărui oblăduire au fost distruse toate stadioanele și terenurile de fotbal ale Aradului, până la ultimul, fiind înlocuite fie cu supermarketuri, fie cu arene și terenuri de o mult mai proastă calitate.
Revenind la noul stadion de pe Calea Aurel Vlaicu, un stadion făcut din banii arădenilor, aproape nimic din ceea ce fusese pus „pe hârtie” nu a fost respectat. Proiectul inițial a fost „schilodit” și, rând pe rând, modificările făcute s-au dovedit a duce totul spre o mai proastă calitate. A fost schimbat acoperișul, s-a renunțat la „închiderea” arenei, numărul de scaune a tot scăzut, iar în final ne-am trezit cu o arenă care „pușcă” din toate încheieturile. Ferească Dumnezeu ca un copil să scape un pahar cu suc pe jos, în timpul unui meci, că se inundă vestiarele!
Mai mult, încă de la început, suprafața de joc de pe noua arenă s-a dovedit a fi una de proastă calitate, devenind impracticabilă în prea multe momente.
Acest aspect este cauzat, evident, de faptul că instalația de degivrare și sistemul de drenaj sunt nefuncționale și așa au fost de la bun început. Totodată, nici sistemul de irigare nu a fost prefect functional de la bun început, acest aspect fiind corectat pe parcurs. Și astfel, am ajuns din nou în atenția întregii țări, în fiecare dintre aceste trei sezoane de la promovare, cu mocirla care ține loc de gazon. Totul culminând cu o adresă trimisă clubului de către Liga Profesionistă de Fotbal, prin care s-a cerut remedierea problemei, altfel riscând ca echipa să joace în alt județ, din moment ce Aradul nu are o altă arenă decentă.
Suporter Club UTA nu a făcut și nu va face niciodată partizanat politic,
lucru care nu se va întâmpla nici de această dată, însă nu putem să nu apreciem faptul că, în urma unor demersuri intentate de noi, conducerea SC Recons (președintele Consiliului de Administrație – Constantin Hristov, respectiv directorul societății – Nicolae Mehelean), societatea care administrează Arena „Francisc Neuman”, și-a dat toată silința pentru a remedia pe cât posibil problema. Este evident că suprafața de joc nu poate fi schimbată în totalitate în acest moment sau că, dacă s-ar face asta, ar fi inutil, din moment ce instalațiile aferente (degivrare și drenaj) nu funcționază la parametri optimi. Cu toate acestea, acea porțiune de peste 800 mp de gazon schimbată a rezistat la partida cu CS Mioveni. Problemele persistând doar în celelalte zone de pe terenul de joc. Este un prim pas spre normalitate și sperăm că, odată cu schimbarea întregii suprațe de joc, dar și a instalațiilor aferente, programate a fi operate în acest an și cuprinse în Bugetul Municipiului Arad pentru anul 2023, aceste probleme să dispară definitiv.
Tragem speranțe că, odată ce politruci precum Gheorghe Falcă sau trepăduși precum Sergiu Bîlcea nu mai controlează aceste lucrări de la stadion, ele vor fi de o mai bună calitate.

Aradul merită mai mult, decât lucrări prost făcute, cu firme de casă! Aradul merită mai mult, decât mocirlă! Arădenii merită mai mult, decât ca banii lor să fie sifonați! De asemenea, UTA merită mai mult, decât o conducere incompetentă, controlată de politruci!

Pentru noi doar UTA contează!
UTA liberă!
Suporter Club UTA
Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news