miercuri, februarie 1, 2023

Sute de cetățeni din Sânnicolaul Mic și Fântânele au protestat față de amplasarea unei BOMBE ECOLOGICE la periferia sudică a Aradului [FOTO / VIDEO / ACTE]

 

Un război pe cât politic, pe atâta administrativ, dar mai ales cu o miză de larg interes cetățenesc, a pornit de la amplasarea depozitului de deșeuri inerte la granița dintre cartierul arădean Sânnicolaul Mic și comuna Fântânele… Ideea de a plasa pe marginea DJ 682, la periferia sudică a municipiului, o„bombă ecologică”, inestetică și periculoasă, este a edilului Aradului, același Gheorghe Falcă, adică – totul a pornit de la proiectul Primăriei Arad ce implică „realizarea unui depozit pentru deşeuri din construcţii şi demolări pe o suprafaţă de 6,5 hectare (suprafață a cărei folosință ar urma să fie modificată din teren arabil în extravilan în zonă de depozitare deșeuri inerte).”

Aproximativ 200 de localnici s-au revoltat spontan față de această stare de fapt și au ieșit sâmbătă, după prânz, în stradă. La locul protestului a fost prezent un echipaj al IPJ Arad și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad. Tot la fața locului au fost prezenți și consilieri locali ai PSD, consilierul local PSD – Ilie Cheșa și consilierul județean PSD – Marius Sulincean. Consilierul Ilie Cheșa este și cel care a depus o solicitare în numele arădenilor din Sânicolau Mic la Primăria Municipiului Arad.

 

Oamenii „de rând” și politicienii PSD numesc „bombă ecologică” acest depozit de deșeuri inerte / moloz. 

Consilierul Județean Marius Sulincean: „Avertizam în această săptămână cât de nepotrivită este locația aleasă de Gheorghe Falcă pentru amplasarea depozitului de deșeuri inerte. Este și părerea a sute de cetățeni din Fântânele și Sânnicolaul Mic care astăzi au ales să protesteze împotriva acestei noi bombe ecologice liberale. Ne-a fost alături și consilierul local Ilie Cheșa, revoltat de faptul că edilul Aradului nu a organizat cu adevărat consultări publice ci, ca de obicei, doar a simulat că ascultă părerea oamenilor. După cum era și normal s-au strâns sute de semnături la fața locului.”

„Ne aflăm aici deoarece domnul primar vrea să amplaseze o groapă de gunoi la marginea cartierului, vorbim de un kilometru și jumătate. Avem copii nu vrem să îi expunem la acest focar de poluare. Poate afecta și pânza freatică. Noi nici măcar nu am fost informați, consultați pe această problemă. Nu este normal, doar în campanie electorală vin toți politicienii să discute cu noi, după vot nu mai este nimeni interesat de cartierele mărginașe. Nici nu am știut de această decizie, am fost informați de către consilierii locali ai PSD. Cred că suntem aici vreo 200 de locuitori ai cartierului”, se plânge unul dintre protestatari.

Proiectul este la transparență din data de 10 iulie 2018, iar cei care au sugestii și opinii le pot depune până luni, 23 iulie.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

  1. Pai daca este proiectul la transparenta, cum nu au fost informati oamenii? Iar mananca pesedistii rahat! Pai daca tot au strans oamenii, de ce ii manipuleaza? Sa fi organizat o dezbatere la care sa fi invitat primaria. Chestiile astea se rezolva cu dezbateri nu cu prostirea oamenilor. Pesedeii iar uita ca Aradul nu-i Oltenia si nici Telorman!

  2. Exista destul o rampa de deseuri la intrare in Sinicolau mic blocurile acelea pline cu putori unde mai adaugi si strada blestemata Tarafului unde gasesti concurenta la Orange si Vodafone la ea acasa. Majoritatea ciorilor scot cite un abonament de telefon de unde directioneaza catre diversi clienti 10 -20 euro .Bravo cocalarilor va descurcati de minune sub egida lui Falca.

Comentariile sunt închise.