marți, noiembrie 29, 2022

Sute de ITALIENI care au declarat că vin din regiunile afectate de CORONAVIRUS au completat CHESTIONARE în Vămile ARĂDENE. D.S.P. i-a luat în evidență și TREBUIE să rămână IZOLAȚI LA DOMICILIU 14 ZILE

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În punctele de trecere a frontierei de stat de pe raza Județului Arad, în intervalul 24.02.2020, ora 8.00-25.02.2020, ora 8.00, au completat chestionare aproximativ 410 persoane care au declarat că provin din regiunile afectate de Coronavirus. Acestea au fost îndrumate spre domiciliile declarate, urmând să fie luate în evidență de Direcțiile de Sănătate Publică din județele lor de rezidență și să rămână în izolare la domicilii timp de 14 zile. Până în acest moment nu există nicio suspiciune de apariție a virusului pe raza județului Arad și nu există persoane aflate în carantină. Personalul medical de specialitate al Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, suplimentat cu personal din alte județe, continuă monitorizarea persoanelor care se prezintă la intrarea în țară în toate punctele de trecere a frontierei din județul nostru.
Până în acest moment nu există nicio suspiciune de apariție a virusului „Coronavirus” pe raza județului Arad și nu există persoane aflate în carantină

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență s-a întrunit luni seară sub conducerea ministrului afacerilor interne, domnul Ion Marcel Vela, într-o ședință transmisă în teritoriu prin sistemul de videoconferință. Ulterior ședinței, ministrul afacerilor interne împreună cu alți miniștri și oficiali au susținut o conferință de presă prezentată pe larg de colegii din presa națională. De asemenea, Direcția de Informare și Relații Publice a MAI a publicat comunicatul de presă pe care îl redăm mai jos.

Comunicat MAI: Până în acest moment nu există nici un cetățean român contaminat cu virusul cunoscut publicului larg sub denumirea de Coronavirus

„În cadrul conferinței de presă care a avut loc luni, 24 februarie a.c., ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a prezentat Hotărârea de Guvern privind aprobarea măsurilor necesare creșterii capacității de intervenție în prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, adoptată în urma ședinței grupului de suport tehnico-științific care funcționează ca organism de suport al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Redăm, mai jos, conținutul actului normativ:

Art.1 (1) Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din Italia din cele 11 comune: Vo’ Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo si San Fiorano în care autoritățile italiene au instituit carantina și izolarea la domiciliu a persoanelor care sosesc în România din regiunea Lombardia și Veneto (situate în afara zonelor în care s-a instituit carantina).

          (2) Lista cu zonele afectate de noul Coronavirus va fi actualizată de Ministerul Sănătății.

Art.2 Emiterea unei Hotărâri de Guvern pentru alocarea resurselor financiare din Fondul de rezervă pus la dispoziția Guvernului necesare ministerelor pentru instituirea măsurilor de carantinare, de salarizare și cele aferente realizării materialelor de informare.

Art.3  Desemnarea de către DSU, IGSU, INSP, MS și MAPN a unor experți care să facă parte dintr-un grup de lucru în scopul stabilirii unor posibile scenarii de acțiune în funcție de evoluția infecției.

Art.4  Instituirea unei linii telefonice, gestionată de Ministerul Sănătății, dedicate apelanților care solicită informații referitoare la infecția cu Coronavirus (manifestare, simptome, evoluție, măsuri de protecție etc.).

Art.5 Înființarea unui grup de comunicare strategică sub coordonarea DSU cu reprezentanți din toate instituțiile implicate.

La conferința de presă au mai participat ministrul Sănătății, Victor Sebastian Costache, ministrul Transporturilor, Lucian Nicolae Bode, secretarul de stat în MAI dr. Raed Arafat și managerul Institutului „Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.”

Biroul de presă al Prefecturii Județului Arad

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

3 COMENTARII

  1. Care izolare?
    Tocmai am intrat in contact cu cel putin 10 romi care luau masa la Cuibul Cocorilor si care se intorceau din Italia. Afara erau masinile cu numere de Italia. De ce ii lasa sa se imprastie in toata Romania? De ce nu se iau masuri preventive? Ei nu au educatie si nu inteleg ca pot imbolnavii pe altii, dar institutiile statului ce pazesc? Aradul e impanzit de romani care se intorc din Italia. Am crezut ca vor fi afectate doar benzinariile unde se opresc sa alimenteze, dar vad ca intra pana in centrul Aradului. Chiar credeti ca nici unul nu are virusul?

  2. Izolare pe naiba atata timp cat a calatorit cu altii pasageri si aceia sunt posibili infectati chiar daca nu au fost din aceeasi zona,ar trebui inchise vamele aeroporturile etc

  3. Ba dar spalatii astia pe creier de antena 3 tot cu inchisul vamilor sunt in gura…ba handicapatilor,daca se inchid vamile muriti de foame sobolanilor ca nu mai produceti nimic…al naibii ma,Austria si Franta nu au inchis nimic cu Italia dar se gasesc iobagi pe aici sa latre ca vor inchideri…

Comentariile sunt închise.